
Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
1 šolja nemasnog jogurta
1 kašika maslinovog ulja
5 čenova belog luka, sitno naseckanog
nekoliko kašika sitno naseckanog peršuna
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
6 bataka
Priprema:
1. Izmešajte jogurt, maslinovo ulje, sitno seckani beli luk, peršun, so i biber pa sve dobro umutite. 2. Meso stavite u plastičnu kesu sa zatvaračem pa sipajte marinadu sa jogurtom. Zatvorite kesu i dobro protresite da se svi bataci ravnomerno oblože marinadom. Stavite kesu u frižider i ostavite je 24 sata.
3. Sutradan, sipajte meso sa marinadom u vatrostalnu posudu i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200°C, 30-45 minuta.
4. Poslužite uz prilog i salatu po želji.
Potrebno je: 1 sveža pileća džigerica (bez srca) šoljica (za kafu) integralnog pirinča 1 šargarepa šoljica mladog graška malo puter...
pročitaj još[caption id="attachment_115116" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 8 manjih krmenadli 250 g feta sira 120 ...
pročitaj jošPravoslavni Božić koji obavezno započinje česnicom koja se mesi prazničnog jutra. Donosimo vam jednostavan recept za ovaj tradicionalni kolač. ...
pročitaj još