14.03.2016 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Pileći bataci u marinadi sa jogurtom i belim lukom

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
1 šolja nemasnog jogurta
1 kašika maslinovog ulja
5 čenova belog luka, sitno naseckanog
nekoliko kašika sitno naseckanog peršuna
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
6 bataka

Priprema:

1. Izmešajte jogurt, maslinovo ulje, sitno seckani beli luk, peršun, so i biber pa sve dobro umutite. 2. Meso stavite u plastičnu kesu sa zatvaračem pa sipajte marinadu sa jogurtom. Zatvorite kesu i dobro protresite da se svi bataci ravnomerno oblože marinadom. Stavite kesu u frižider i ostavite je 24 sata.
3. Sutradan, sipajte meso sa marinadom u vatrostalnu posudu i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200°C, 30-45 minuta.
4. Poslužite uz prilog i salatu po želji.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije