Koliko često treba sterilisati pumpu za izmlazanje?
Bebe mlađe od godinu dana nemaju jak imuni sistem koji bi ih zaštitio od bakterija. Zato je važno sterilisati svu opremu za hranjenje, a u to ubrajamo i pumpe za izmlazanje.
pročitaj jošSastojci:
350 g lisnatog testa
600 g mešanog mlevenog mesa
2 jajeta
1 glavica crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
4 pune kašike prezli
2 čena belog luka
susam, biber
mešavina začina
Za prilog:
4 dl mleka
50 g putera
2 kašike brašna
500 g mladog graška
200 g mlade šargarepe
mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk što sitnije iseckati, a beli luk ispasirati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, crni i beli luk, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke ručno izmesiti da se dobije kompaktna smesa.
3. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
4. Duž jedne strane lisnatog testa rasporediti smesu od mesa, a potom urolovati.
5. Krajeve lisnatog testa pritisnuti da se slepe, a zatim rolat uzdužno zaseći napola tako da pri vrhu ostane spojen. Trake od testa i mesa uplesti i pri kraju slepiti.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega položiti oblikovanu pletenicu. Premazati je umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Pečenu pletenicu iseći na parčad i poslužiti uz prilog od povrća i bešamela.
Prilog:
1. Mladi grašak i šargarepu obariti.
2. Posebno u šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja začiniti po ukusu.
3. Obareno povrće procediti, sjediniti sa bešamel sosom i promešati.
Mnoga deca nisu ljubitelji voća i povrća, pa ih je teško namamiti da pojedu jelo koje sadrže povrtne sastojke. Pokušajte da im pripremite ov...
pročitaj još- od devetog meseca Potrebno je: 50 gr integralnog pirinča 500 ml mleka (adaptiranog) 1-2 kašike smeđeg šećera pola kašičice ese...
pročitaj jošRecept za pripremu neodoljive poslastice za mališane! Potrebno je: slatka pavlaka sa mlečnom masti (pola šolje) crna čokolada (1 štang...
pročitaj još