
Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
1 veća tikvica
3 jajeta
brašno i prezla po potrebi
1 kesica parmezana
1 veća čaša milerama
suvi vlašac po ukusu
ulje (za prženje)
mešavina suvog biljnog začina
so, biber
malo ajvara
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati, pa iseći na kolutove debljine malog prsta.
2. Posuti kolutove mešavinom suvog biljnog začina, promešati pa staviti u cediljku da puste vodu.
3. Za to vreme u jednoj činiji ulupati jaja. U drugu sipati brašno, a u treću prezlu pomešanu s parmezanom.
4. U dubljem tiganju dobro zagrejati ulje.
5. Tikvice najpre uvaljati u brašno, pa umočiti u jaja i na kraju u prezlu s parmezanom.
6. Pržiti na umerenoj temperaturi s obe strane dok ne porumene.
7. U činijici pomešati mileram i vlašac. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dobro promešati.
8. Tikvice vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće, pa nakon toga spajati po dva koluta pripremljenim filom.
9. Servirati na tanjir, odozgo staviti malo ajvara i poslužiti uz pečeni pomfrit.
[caption id="attachment_111498" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: 2 srednja svinjska filea 12 većih šampin...
pročitaj još[caption id="attachment_114261" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 2 svinjska filea 8 većih pečuraka 1 k...
pročitaj još[caption id="attachment_113499" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 600 g ćurećeg belog mesa 200 g kukuru...
pročitaj još