Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
2 svinjska filea
8 većih pečuraka
1 kašika senfa
250 g švapskog sira
5 kiselih krastavaca
150 g slanine
150 g sira trapista
5 jaja
8 kriška tost hleba
0,5 dl ulja
so, biber
Za prilog:
2 brokolija
Priprema:
1. Meso iseći na medaljone, istanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti i premazati
senfom. Medaljone i kapice pečuraka ispeći u tiganju te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Slaninu iseći na štapiće i propržiti na masnoći od mesa.
3. Iz svake kriške hleba okruglom modlom izvaditi sredinu.
4. Umutiti 4 jajeta pa u njih natopiti kriške hleba i propržiti na ulju.
5. U dubljoj posudi sjediniti švapski sir, seckane kisele krastavce, drške šampinjona, prženu slaninu i jaje.
6. U pleh poređati prženice, prekriti ih medaljonima pa naneti fil od sira. Zatim preklopiti pečenim pečurkama, posuti narendanim trapistom i staviti da se zapeče. Na tanjir za služenje poređati gotove medaljone a kao prilog poslužiti obaren brokoli.
Za mališane starije od 7 meseci Potrebno je: 1 velika jabuka šoljica kukuruznog brašna 100 ml adaptiranog mleka kašika industrij...
pročitaj još* Za decu stariju od godinu dana Potrebno je: 2 jajeta 2 kašičice ulja 4 parčeta hleba kečap Priprema: Kratko staviti hleb u...
pročitaj jošDeca često odbijaju zeleno voće i povrće. Ovo je idealan način da im “podvalite” sve ono na šta se inače mršte, a puno je vitamina!
pročitaj još