19.03.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Medaljoni sa pečurkama

Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:

2 svinjska filea
8 većih pečuraka
1 kašika senfa
250 g švapskog sira
5 kiselih krastavaca
150 g slanine
150 g sira trapista
5 jaja
8 kriška tost hleba
0,5 dl ulja
so, biber
Za prilog:
2 brokolija

Priprema: 

1. Meso iseći na medaljone, istanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti i premazati
senfom. Medaljone i kapice pečuraka ispeći u tiganju te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Slaninu iseći na štapiće i propržiti na masnoći od mesa.
3. Iz svake kriške hleba okruglom modlom izvaditi sredinu.
4. Umutiti 4 jajeta pa u njih natopiti kriške hleba i propržiti na ulju.
5. U dubljoj posudi sjediniti švapski sir, seckane kisele krastavce, drške šampinjona, prženu slaninu i jaje.
6. U pleh poređati prženice, prekriti ih medaljonima pa naneti fil od sira. Zatim preklopiti pečenim pečurkama, posuti narendanim trapistom i staviti da se zapeče. Na tanjir za služenje poređati gotove medaljone a kao prilog poslužiti obaren brokoli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije