Masnoće u bebinom ručku
Masti spadaju u makronutrijense zajedno sa belančevinama i ugljenim hidratima. One su sastojak naše svakodnevne ishrane i imaju najveću energetsku ...
pročitaj jošSastojci:
2 svinjska filea
8 većih pečuraka
1 kašika senfa
250 g švapskog sira
5 kiselih krastavaca
150 g slanine
150 g sira trapista
5 jaja
8 kriška tost hleba
0,5 dl ulja
so, biber
Za prilog:
2 brokolija
Priprema:
1. Meso iseći na medaljone, istanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti i premazati
senfom. Medaljone i kapice pečuraka ispeći u tiganju te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Slaninu iseći na štapiće i propržiti na masnoći od mesa.
3. Iz svake kriške hleba okruglom modlom izvaditi sredinu.
4. Umutiti 4 jajeta pa u njih natopiti kriške hleba i propržiti na ulju.
5. U dubljoj posudi sjediniti švapski sir, seckane kisele krastavce, drške šampinjona, prženu slaninu i jaje.
6. U pleh poređati prženice, prekriti ih medaljonima pa naneti fil od sira. Zatim preklopiti pečenim pečurkama, posuti narendanim trapistom i staviti da se zapeče. Na tanjir za služenje poređati gotove medaljone a kao prilog poslužiti obaren brokoli.
Za mališane od dve do tri godine neophodna je šolja (2,5 dl) iseckanog svežeg povrća dnevno. Ali, ako se radi o zelenom lisnatom povrću, potrebne s...
pročitaj jošZa bebu stariju od 7 meseci, pod uslovom da NIJE alergična na trešnje (to ćete proveriti tako što ćete bebi dati jednu ispasiranu trešnju i, u...
pročitaj još[caption id="attachment_113245" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: 2 pileća bela mesa 200 g mladog sira 3 jaj...
pročitaj još