Ovo su trikovi za brzo navikavanje bebe na flašicu

Izdvajamo šest trikova koji su mnogim mama pomogli da svoje mališane upoznaju sa flašicom i naviknu je nju…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Mnoge mame imaju poteškoće da svoje bebe naviknu da piju mleko iz flašice. Neke od njih jednostavno žele da se s vremena na vreme malo odmore od dojenja.

Kako biste svog mališana brže navikli na upotrebu flašice, evo nekoliko jednostavnih trikova:

1. Pronađite odgovarajuću flašicu

Trik leži u tome da pronađete flašicu koja „izgleda i oseća se na mamu“. Moraćete da eksperimentišete u početku, što će možda značiti malo više bebinih suza i vaše nervoze, ali će se isplatiti na kraju. Jedna mama kaže iz iskustva, da je poenta naći odgovarajuću cuclu koja je što sličnija majčinoj bradavici.

Ako, ipak, nije problem u cucli i obliku flaše već u temperaturi mleka koju vaša beba zahteva, onda se savetuje da odmah nakon ispumpavanja mleka nahranite dete, dok je još temperatura idealna.

2. Pustite nekog drugog da nahrani bebu

Nekim mama su pedijatri savetovali da ne budu te koje će nahraniti dete, već neko drugi. Pretpostavljamo da je to jedan teži trik, ali vredi probati jer su mnoge mame imale uspeha. Mamama se savetuje da na kratko izađu iz kuće ili prostorije ili da daju tati da nahrani dete, kako beba ne bi više poistovećivala hranjenje sa isključivo mamom i dojenjem.

3. Dodajte zaslađivač

Ako pedijatar dozvoljava onda se savetuje da mleko u flašici učinite malo ukusnijim. Kako? Neke mame se mešale formulu i kašicu od jabuke, a jedna mama je cuclu flašice „učinila ukusnijom“ sa malo šećera. Iako je šećer loš izbor, priznaje mama Malori, mrvica istog ju je spasila od frustracije i konstantnog odlaska u boravak usred radnog vremena kako bi dojila sina.

Druga varijanta, koja je za malo hrabrije, je da dete prvo prislonite uz dojku ali mu date flašicu da pije iz nje. Vremenom će shvatiti šta flašica predstavlja – hranu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

4. Budite strpljivi

Vreme navikavanja zavisi od bebe ali i od vašeg strpljenja. Mame savetuju da iako možda mislite da nikada nećete naći idealnu flašicu, nikako nemojte da odustajete! Neke od vas će odmah pronaći savršenu, a neke će možda malo više potrošiti na kupovinu i isprobavanje.

5. Beba neće flašicu? Probajte sa čašom

Već ste sve modele flašica i cucli isprobali, ali bez uspeha. Ponudite detetu čašu. Mnoge mame, kao Kristina, dale su svojoj deci da piju iz dečijih plastičnih čaša ili obične čaše sa slamčicom.

– Moja ćerka pije iz velike čaše uz pomoć slamčice i obožava to od četrvtog meseca – rekla je mama Frančeska.

6. Potražite pomoć

Ako baš ništa ne ide, posavteujte se sa pedijatrom. Neka deca su počela da koriste flašicu bez problema kada su počeli zubići da im izlaze.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije