03.10.2015 Ishrana deteta

Predlog za ručak: Susam rolnice sa sirom

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
2 pileća bela mesa
200 g mladog sira
3 jajeta, ulje
150 g brašna
200 g prezli
60 g susama
100 g majoneza
2 dl pavlake
3 kisela krastavca
2 čena belog luka
mešavina začina

Priprema:
1. Oba pileća bela mesa vertikalno preseći napola da bi se dobile manje šnicle. Potom svaku šniclu poprečno zarezati i otvoriti da bi se dobila veća i tanja šnicla. Šnicle prekriti najlon kesom i istanjiti ih tučkom za meso.
2. Mladi sir iseći na štapiće.
3. Istanjene šnicle začiniti po ukusu, a potom na svaku staviti štapić mladog sira. Bočne stranice preklopiti 2 cm prema sredini, pa urolati.
4. Rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama.
5. Ovako panirane šnicle peći na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
6. Posebno umutiti majonez i pavlaku, pa dodati rendane kisele krastavce, beli luk, začine po ukusu i promešati. Pripremljen preliv poslužiti uz šnicle.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije