
Ručak za danas: Musaka s tikvicama i piletinom
[caption id="attachment_118851" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: – 3 tikvice – 6 jaja – 200 g brašna – 4...
pročitaj jošSastojci:
500 g telećeg
mesa od buta
250 g šampinjona
1 manji praziluk
1 manja glavica
crnog luka
4 kašike soja sosa
4 kašike pikantnog ajvara
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica senfa, ulje
2 čena belog luka
mešavina začina
Priprema:
1. Teleće meso iseći na štapiće, šampinjone na četvrtine, praziluk i crni luk na kockice, a beli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti praziluk, crni i beli luk, a zatim dodati teletinu te i nju kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omeša.
3. Potom dodati šampinjone, soja sos, ajvar, senf i začine po ukusu pa nastaviti sa dinstanjem da svi sastojci omekšaju, a umak dobije željenu gustinu. Posuti peršunom.
4. Gotovo jelo po želji možete
5. Uviti u list slanine poslužiti uz pire krompir.
[caption id="attachment_109503" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 4 kašike limunovog soka 5 kašika ...
pročitaj jošAko je vaša beba starija od godinu dana, za doručak joj možete dati integralni hleb premazan ovom ukusnom paštetom. Uz šolju jogurta ili kiselo...
pročitaj još[caption id="attachment_106380" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: za koru – 5 belanaca – 2 žumanceta – 10...
pročitaj još