
Nova mobilna aplikacija “Halo beba” i onlajn vodiči za obuku patronažnih sestara
UNICEF i kompanija Nordeus najavili su danas nastavak partnerstva sa ciljem da pomognu osnaživanje zdravstvenog sistema za podršku razvoju deteta ...
pročitaj jošSastojci:
– 200 g krompira
– 1 dl ulja
– 1 dl mleka
– 1 svež kvasac
– 500 g mekog brašna tip 400
– 1 kašičica šećera
– 1 kašika soli
– 150 g kačkavalja
– 1 jaje
– 30 g susama
Priprema:
1. Krompir obariti sa ljuskom, potom ga oguliti, ispasirati i ostaviti da se ohladi. Kačkavalj iseći na kocke (1×1 cm).
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac i šećer, pa ostaviti na toplom da nadođe.
3. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, krompir i so. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti u frižider 120 min., da nadođe.
4. Odstojalo, nadošlo testo razvući oklagijom na debljinu od 1 cm.
5. Odgovarajućim kalupom vaditi krugove od testa, te u sredinu svakog kruga staviti kocku kačkavalja i oblikovati u lopticu.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati punjene kuglice tako da završeci budu okrenuti nadole, premazati ih jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
[caption id="attachment_43203" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: Za testo: 200 g kukuruznog brašna 300 g b...
pročitaj jošHladna salata od testenine i pesta napravljenog sa mladim spanaćem će biti savršen ručak tokom toplijih dana. Obavezno je isprobajte. [caption i...
pročitaj jošPotrebno je: 100 g belog pilećeg mesa 1 manja tikvica 2 mlada krompira 1 šargarepa pola kelerabe nekoliko cvetova karfiola Priprema: Za...
pročitaj još