
Desert za danas: Lešnik torta
[caption id="attachment_114633" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Za koru: 15 belanaca 12 kašika šećera 6 kašika bra...
pročitaj jošZa mališane starije od 10 meseci
Potrebno je:
kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 patlidžan (veći)
2 paradajza srednje veličine
1 tikvica
malo soli
svež bosiljak
šolja integralne testenine (spiralice ili školjkice)
Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Patlidžan i paradajz kratko zapecite u rerni. Zagrejte ulje, pa na njemu izdinstajte sitno isečen crni luk. Dodajte pasiran beli luk, promešajte. Oljuštite patlidžan, kašičicom mu izdubite „meso“, pa pomešajte s masom od luka. Isto učinite i s paradajzom, samo ga prethodno sitno iseckajte (ili još bolje, sameljite). Sve dobro promešajte i ostavite da se krčka 5 minuta. Tikvicu oljuštite, isecite na kockice, pa umešajte u masu od povrća. Kuvajte još 10 minuta, a zatim malo posolite i umešajte sitno iseckani bosiljak. Prelijte sos preko testenine, narendajte odgore malo sira i ukusan ručak je gotov.
[caption id="attachment_114633" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Za koru: 15 belanaca 12 kašika šećera 6 kašika bra...
pročitaj jošČak pedeset posto roditelja dece mlađe od dve godine svojim mališanima daju organski proizvedenu hranu, ali samo deset posto njih i sami konzumira...
pročitaj jošČokoladna i ukusna tortica zadovoljiće ukuse svih članova porodice pa i vaših mališana. Za recept kliknite OVDE. Izvor: jutranji.hr
pročitaj još