20.01.2014 Dete

Besplatni časovi engleskog za beogradske predškolce

Deca koja pohađaju pripremni predškolski program u beogradskim vrtićima, imaju besplatne časove engleskog jezika.

vrtic

Grad finansira rad predavača, koji sa decom rade dva puta nedeljno po 30 minuta„, kaže za „Novosti“ Snežana Đurić, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Časovi su koncipirani tako da deca kroz igru, pesmu i pomoću slika uče osnovne pojmove na engleskom. Za radnu 2013/2014. godinu angažovano je 48 predavača engleskog jezika.

Pripremni predškolski program je obavezan za svu decu koja su napunila ili će do marta napuniti šest godina. U glavnom gradu trenutno oko 16.000 budućih prvaka ide u predškolsko. Prema podacima nadležnog sekretarijata prošle godine je 9.313 predškolaca pohađalo celodnevni pripremni predškolski program, dok je njih 5.122 u „malu školu“ išlo na četiri sata.

Priprema za školu počela je 1. septembra u većini vrtića, mada ima i onih koji su malo kasnili. Osim u obdaništima, mališani predškolski program pohađaju i u osnovnim školama. Tako je lane nešto više od 2.000 budućih školaraca bilo raspoređeno u školama. Pripremni predškolski program u trajanju od najmanje devet meseci je obavezan, a potvrda o pohađanju je uslov za upis u prvi razred osnovne škole.

Pripremni predškolski program u trajanju od četiri sata je besplatan. Za decu koja su u celodnevnom boravku utvrđena je najviša cena u iznosu od 7.769 dinara. Na nju se primenjuje regresna skala u zavisnosti od mesečnih prihoda po članu domaćinstva.

Izvor: mondo.rs
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije