Lakše do začeća: Saveti i namirnice za povećanje plodnosti
Poslednjih godina sve više žena ima problem sa sterilitetom. Ukoliko želite da zatrudnite, ali ne uspevate u tome, otkrivamo vam prirodne načine na...
pročitaj jošSastojci:
Za koru:
3 jajeta
2 kašike pavlake
200 g spanaća
3 kašike brašna
prstohvat soli
1/2 praška za pecivo
Za fil:
400 g švapskog sira
1/2 crvene paprike babure
70 g pečenice
70 g kulena
Priprema:
1. Spanać očistiti i oprati, pa obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i s prstohvatom soli umutiti u čvrst sneg.
3. Posebno umutiti žumanca s pavlakom, brašnom, praškom za pecivo i malo soli. Dodati obareni spanać i promešati.
4. U pripremljenu smesu varjačom umešati sneg od belanaca.
5. Manju pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 min. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa vertikalno preseći na tri dela.
6. Posebno pripremiti fil. Očišćenu crvenu papriku, pečenicu i kulen iseći na kockice, te sjediniti sa švapskim sirom i dobro izmešati.
7. Prvu koru premazati polovinom fila i preklopiti drugom korom. Naneti preostali fil i završiti s trećom korom. Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne pa iseći na kocke.
Pravilno kombinovanje hrane podrazumeva pripremu obroka radi bolje iskorišćenosti hranljivih materija u organizmu i što boljeg i lakšeg varenja. Za...
pročitaj jošIzaberite način koji odgovara bebinom karakteru i vašim stavovima, pa će prelazak na čvrstu hranu biti mnogo lakši. Osim toga, dete će razviti ...
pročitaj jošČokoladni mafini, bez glutena i bez šećera, pogodna su poslastica za vreme kada majke žele da drže dijetu, jer su se u toku trudnoće ugojile nekoli...
pročitaj još