
Lakše do začeća: Saveti i namirnice za povećanje plodnosti
Poslednjih godina sve više žena ima problem sa sterilitetom. Ukoliko želite da zatrudnite, ali ne uspevate u tome, otkrivamo vam prirodne načine na...
pročitaj jošSastojci:
Za koru:
3 jajeta
2 kašike pavlake
200 g spanaća
3 kašike brašna
prstohvat soli
1/2 praška za pecivo
Za fil:
400 g švapskog sira
1/2 crvene paprike babure
70 g pečenice
70 g kulena
Priprema:
1. Spanać očistiti i oprati, pa obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i s prstohvatom soli umutiti u čvrst sneg.
3. Posebno umutiti žumanca s pavlakom, brašnom, praškom za pecivo i malo soli. Dodati obareni spanać i promešati.
4. U pripremljenu smesu varjačom umešati sneg od belanaca.
5. Manju pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 min. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa vertikalno preseći na tri dela.
6. Posebno pripremiti fil. Očišćenu crvenu papriku, pečenicu i kulen iseći na kockice, te sjediniti sa švapskim sirom i dobro izmešati.
7. Prvu koru premazati polovinom fila i preklopiti drugom korom. Naneti preostali fil i završiti s trećom korom. Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne pa iseći na kocke.
[caption id="attachment_43203" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra hrana[/caption] Sastojci: Za testo: 200 g kukuruznog brašna 300 g b...
pročitaj jošAko volite čokoladne kolače, a nemate vremena da ih pripremate, ovaj recept je kao stvoren za Vas. Za pripremu ovog fantastičnog deserta vam je pot...
pročitaj jošPoznato je da većina dece ne obožava supe i čorbe, ali postoje načini da ih "naterate" da se predomisle i da ih zavole. Predlažemo vam da is...
pročitaj još