
Slatkiš pun vitamina: zelene palačinke
Ovakvu večeru mališani će obožavati, a vi ćete biti sigurni da su jeli zdravo i kvalitetno!
pročitaj jošOvim jelom može počinje uvođenje testenine u bebinu ishranu, negde oko 11. meseca. Daje se bebi samo ako joj je prethodno uveden paradajz i ako nije bilo alergijskih reakcija na njega.
Sastojci:
– 1/4 belog mesa
– domaći sok od paradajza
– testenina
Priprema:
U šerpici dinstati komadiće belog mesa, ako je moguće sa što manjom količinom vode. Nakon petnaestak minuta dodati sok od paradajza, domaći, i kuvati još pola sata. U međuvremenu posebno u neslanoj i nezauljenoj vodi kuvati testeninu, te kad bude napola gotova dodati malo testenine u uzavreli sos sa mesom i kuvati još koji minut. Na ovaj način testo fino upije sos. Zatim sve izgnječiti viljiškom i ponuditi bebi.
Ukoliko ste zainteresovani za sadržaj iz popularnog Kuvarskog Dnevnika bebe Marte kliknite OVDE.
Ovaj recept je iz knjige „Kuvarski dnevnik bebe Marte“ priručnika o uvođenju čvrste hrane bebama i ishrani do godinu dana, a jelo je spremila autorka Dnevnika mama Marija, a beba Marta u slast pojela. Prijatno!
Sve informacije u vezi sa ovom knjigom možete potražiti na facebook stranici www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte kao i putem e-maila: [email protected] ili na telefon 024/524-884 ili 063/593-068
[caption id="attachment_118515" align="alignnone" width="640"] Posalji recept[/caption] Sastojci: 600 g starog hleba 4 jaja 2.5 dl mleka so ...
pročitaj još[caption id="attachment_113185" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 500 g pasulja 1 veća glavica crnog luka ...
pročitaj jošPravoslavni Božić koji obavezno započinje česnicom koja se mesi prazničnog jutra. Donosimo vam jednostavan recept za ovaj tradicionalni kolač. ...
pročitaj još