17.08.2010 Ishrana deteta

Testenina sa sirom i mesom

-od osmog meseca

Potrebno je:

pola pakovanja integralne testenine („školjkice“)

200 g švapskog sira

1 praziluk

1 paradajz

200 g mlevenog junećeg mesa

2 kašike pavlake

malo iseckanog peršunovog lišća

Priprema:

Testeninu obarite u posoljenoj vodi kojoj ste dodali nekoliko kapi maslinovog ulja. Ocedite i preručite u vatrostalnu činiju. Praziluk sitno iseckajte, pa ga dinstajte na malo zagrejanog maslinovog ulja ili na rastopljenom puteru. Kada omekša, dodajte oljušten i isečen paradajz (prvo ga prelijte ključalom vodom, lakše ćete ga oljuštiti). Sada dodajte i meso, pa sve zajedno dinstajte dok meso ne omekša. Sklonite sa vatre, pa sve zajedno pomešajte sa testeninom. Dodajte sir, pavlaku  i peršunovo lišće, dobro promešajte, pa sve kratko zapecite u zagrejanoj rerni (15 minuta na 200 stepeni). Prijatno!




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije