Bitne činjenice koje morate znati prilikom uvođenja čvrste ishrane
U uzrastu od 4. do 6. meseca skoro svim bebama se počinje uvoditi čvrsta hrana. Veoma je bitno zapamtiti da je uvođenje nemlečne dohrane pre četvrt...
pročitaj još-od osmog meseca
Potrebno je:
pola pakovanja integralne testenine („školjkice“)
200 g švapskog sira
1 praziluk
1 paradajz
200 g mlevenog junećeg mesa
2 kašike pavlake
malo iseckanog peršunovog lišća
Priprema:
Testeninu obarite u posoljenoj vodi kojoj ste dodali nekoliko kapi maslinovog ulja. Ocedite i preručite u vatrostalnu činiju. Praziluk sitno iseckajte, pa ga dinstajte na malo zagrejanog maslinovog ulja ili na rastopljenom puteru. Kada omekša, dodajte oljušten i isečen paradajz (prvo ga prelijte ključalom vodom, lakše ćete ga oljuštiti). Sada dodajte i meso, pa sve zajedno dinstajte dok meso ne omekša. Sklonite sa vatre, pa sve zajedno pomešajte sa testeninom. Dodajte sir, pavlaku i peršunovo lišće, dobro promešajte, pa sve kratko zapecite u zagrejanoj rerni (15 minuta na 200 stepeni). Prijatno!
U uzrastu od 4. do 6. meseca skoro svim bebama se počinje uvoditi čvrsta hrana. Veoma je bitno zapamtiti da je uvođenje nemlečne dohrane pre četvrt...
pročitaj jošUkoliko je vaš mališan taj koji će učiniti sve što treba samo da bi sa vremena na vreme dobio lizalicu, evo kako ih možete pripremiti kod kuće na j...
pročitaj još[caption id="attachment_113208" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 400 g sitno mlevene junetine 1 glavica cr...
pročitaj još