01.11.2016 Rastemo i učimo

Rastemo i učimo: Pokažite svom detetu kako da za minut veže pertle

Jedna majka je na interesantan način naučila svoje dete da veže pertle. Njen video je pogledalo gotovo šest i po miliona ljudi.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Nije lako naučiti dete da veže pertle, ali pomoću ovog videa ćete to uspeti bez imalo muke. Decu svakodnevno treba učiti novim stvarima i pomoći im da blagovremeno razviju posebne motoričke sposobnosti.

Kirsten Džonson je pre mesec dana na Fejsbuku objavila video uputstvo, uz koje je njen sin naučio da veže petrle “iz prve”, piše Huffington Post, a prenosi Net.

Od tada, taj video je pogledalo gotovo šest i po miliona ljudi.

Većina roditelja je oduševljena njenom metodom, iako među pet i po hiljada komentara ima i onih negativnih.

– Odgledali smo vaš video s ćerkom i uspela je da veže pertle na cipelama iz prvog pokušaja! Trenutno je na sedmom nebu! Hvala vam – jedan je od komentara zadovoljnih roditelja.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

– Moj sin je pogledao ovo, otrčao po patike i vezao pertle! Uspeo je! Hvala!! – stoji u još jednom komentaru zahvalnosti.

– Pokušala sam ovo sa mojim jedanaestogodišnjakom koji ima autizam. Nikako nisam uspevala da ga naučim da veže pertle, ali OVO JE upalio! Poštedeli ste nas još jedne školske godine ispunjene frustracijom. Zahvalni smo vam – piše jedna mama, dok druga kaže da je video pomogao i njenom četrnaestogodišnjem sinu, koji takođe pati od autizma i ima dodatnih problema s finom motorikom.

Metoda Kirsten Džonson podrazumeva vezivanje pertli jednom, zatim još jednom, ali labavo, tako da ostane “krug” kroz koji se onda provuče jedan kraj pertle oblikovan kao “zečje uho”, zatim drugi kraj u kontra smeru, a onda se samo zategne.

U komentarima Kirsten Džonson objašnjava da ovo nije jedinstvena metoda vezivanja obuće.

– Polazna ideja je da detetu ulijete samopouzdanje – piše Kirsten.

Pogledajte video. Možda pomogne i vašoj deci da ovladaju ovom veštinom.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije