10.01.2015 Dete

Zbog čega devojčice treba da se bave sportom

Prema istraživanjima sportskih organizacija širom svetu, postoji pet veoma bitnih razloga zbog kojih devojčice treba da se bave sportom. Pogledajte koji su to razlozi.

1. Devojčice koje se bave sportom su bolji đaci

Roditelji često misli da sportske aktivnosti van škole deci oduzimaju dragoceno vreme za učenje. Međutim, istraživanja su pokazala da devojčice koje se bave sportom imaju bolje ocene od onih koje se ne bave. Vežbanje poboljšava koncentraciju, memoriju i sposobnost učenja.

2. Devojčice koje se bave sportom navikavaju se na timsku igru i fokusiranje na ciljeve

Sport uči decu važnim životnim veštinama. Saradnja sa trenerima i saigračima, kako bi se pobedilo i došlo do željenog cilja, uči dete kako se ostvaruje uspeh. Ove navike i sposobnosti će im biti dragocene u porodičnim odnosima, a jednog dana i na poslu.

3. Bavljenje sportom je dobro za zdravlje

Osim što će biti u dobroj kondiciji i imati zdravu telesnu težinu, devojčice koje se bave sportom imaju manje šanse da počnu da puše. Kasnije u životu, devojke koje vežbaju imaju manje šanse da dobiju rak dojke ili osteoporozu.

4. Bavljenje sportom gradi samopouzdanje

Devojčice koje se bave sportom imaju bolje mišljenje o sebi. Zbog čega je to tako? Kada znate da vežbanjem postajete bolji u nečemu i uspevate da postignete željeni rezultat, to podiže samopouzdanje. Sport takođe pomaže devojčicama da se osećaju dobro jer su u dobroj kondiciji, nemaju višak kilograma, a pored toga pruža im priliku da steknu nove prijatelje.

5. Sport popravlja raspoloženje

Bavljenje sportom smanjuje stres i pomaže da se deca osećaju srećnije. Hormoni koji mozak luči tokom fizičkih aktivnosti poboljšavaju raspoloženje. Druženje sa prijateljima takođe čini da se dobro osećate, a pripadanje istom timu stvara jake prijateljske veze. Uvek je prijatno kad znate da će vas saigrači iz tima podržati na sportskom terenu ili van njega.

Izvor: superdete.com
Foto: freedigitalphotos.net/stockimages
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije