zdrave kašice od povrća
25.04.2022 Bebin jelovnik

Zdrave kašice od povrća

Već ste uveliko odmakli sa uvođenjem namirnica, ali vam se ponekad čini da sve kašice vrtite u krug? Ukoliko je to slučaj dr Ana Girfing, autor knjige „Moj prvi zalogaj“ je za Moju bebu izabrala dve zdrave kašice koje ispunjavaju sve nutritivne potrebe mališana, a neverovatno su ukusne.

Kašica od lososa i povrća

Sastojci:

Malo spanaća ili blitve

nekoliko cvetova brokolija

nekoliko cvetova karfiola

filet lososa

Priprema:

Cvetove karfiola i brokolija, a potom i listove spanaća, dobro oprati i očistiti pre pripreme. Šniclu lososa (oko 100 do 150 g) spustiti u 150 ml ključale vode. Nakon desetak minuta dodati pripremljeno povrće i kuvati na laganoj vatri još dvadesetak minuta. Sve usitniti u blenderu i sveže pripremljeno ponuditi bebi. (Pročitajte i: Slatke kašice pune vitamina)

Kašica od brokolija, karfiola i prokelja

Sastojci:

Nekoliko cvetova brokolija

nekoliko cvetova karfiola

3 komada prokelja

Priprema:

Operite i očistite povrće od listića. Izrežite ga (duž stabla). Potom ga podelite u cvetiće. Stavite posudu s vodom na grejno telo i zagrevajte do ključanja. Dodajte pripremljen karfiol i prokelj i smanjite temperaturu. Nakon desetak minuta (vreme kuvanja zavisi od veličine povrća, pa ukoliko je potrebno produžite) dodajte i brokoli i kuvajte još pet minuta. Posle termičke obrade povrće usitniti i dodajte malo maslinovog ulja. Obrok je gotov. U kašicu možete dodati i žumance ili meso – za ukusan i nutritivno bogat ručak (naravno, pod uslovom da je pedijatar uveo ove sastojke u ishranu vaše bebe).
još iz kategorije