Avokado ideje za bebe
08.03.2023 Bebin jelovnik

Avokado ideje za bebe: Kako da pripremite ovu namirnicu?

Avokado je omiljena namirnica među odraslima, međutim on je odličan i za ishtanu beba. Avokado ideje za bebe su sjajne jer se brzo i lako pripremaju, pa možete da ih rano uvrstite u bebinu ishranu.

Avokado ideje za bebe:  Prednosti avokada

Avokado je nutritivno veoma bogat. Odličan je izvor vitamina E, mononezasićenih masti i minerala kao što su gvožđe, bakar i kalijum. Takođe, avokado pomaže u održavanju zdravlja srca, očiju, kože i kose. Antioksidanti koje sadrži avokado pomažu u jačanju imuniteta.

Kada beba može da počne da jede avokado?

Kada je zreo, avokado postaje mekan i zbog toga je idealan kao prva hrana za vašu bebu. Momenat kada se bebi uvodi čvrsta ishrana zavisi od deteta do deteta, ali se to uglavnom dešava u periodu 4-6 meseci. Već tada možete da počnete sa uvođenjem pirea od avokada, a sa šest meseci već možete bebu da odvikavate od dojenja.

Kako da znam da je avokado zreo?

Avokado je bezbedan za vašu bebu zbog svoje mesnate strukture, međutim nezreli avokado može biti opasan. Kada je zreo, avokado ima tamnu kožu i bude mekan na dodir. Najbolje bi bilo da proverite boju avokada. Ako je zelen ili žut ispod ljuske, onda je zreo i spreman za upotrebu.

Avokado ideje za bebe

Avokado ideje za bebe

Pire od banane i avokada (i borovnice)

Ovo je odličan način za prvi susret vaše bebe sa avokadom. Potrebno je 5 minuta da se napravi, a možete čak dodati i malo jogurta za povećanje proteina. Ako želite, u ovaj pire možete staviti i borovnicu. One pomažu u odbrani od bolesti i podsiču rast jakih kostiju.

Piletina, avokado i paradajz pire

Ovaj pire je odličan zato što ga možete zamrznuti. Pripremite veliku količinu i u danima kada žurite, brzo će biti spreman za upotrebu. Ovaj pire je pogodan za bebu od 6 meseci.

Pire od avokada i jabuke

Slatke jabuke i kremasti avokado mogu da čine ukusan dezert ili doručak u kom će vaša beba uživati. Za njega je potrebno 5 minuta pripreme, a pogodan je za bebu od 6 meseci.

Avokado i jaje na tostu

Ova ideja je odlična za odvikavanje bebe od dojenja, Tost možete iseći na male zalogaje, pa će vaša beba moći i da ga uzme prstima. Koji god obrok da je u pitanju, on će biti pun proteina i brzo se priprema. Verovatno ćete i vi uživati. Ovaj obrok je pogodan za bebu od 9 meseci.

Avokado ideje za bebe: Obložene kriške avokada

Avokado je veoma klizav, pa zbog toga može biti teško bebi da ga zadrži u ruci. Kriške možete obložiti semenkama konoplje i prezlom. Tako će ovaj obrok biti zanimljiv vašoj bebi. Pogodno za bebu od 9 meseci.

Hrskavi pečeni pomfrit od avokada

Kriške avokada isečite na pomfrit, obložite ih prezlom od origana. Na ovaj način će beba upoznati nove ukuse. Možete uz ovo dodati i kečap od paradajza. Obrok je pogodan za bebu od 6 meseci.

Avokado ideje za bebe su odlične za doprinos zdravlja vašoj bebi. Uverite se da je avokado zreo pre pripreme i uživajte u blagodetima ovog voća.
Wirestock/GettyImagesPlus, Wirestock/GettyImagesPlus

još iz kategorije