Sačuvajmo zdravlje nosića u zimskom periodu!

U zimskom periodu vazduh koji udišemo obiluje nepoželjnim supstancama, kao što su različiti alergeni (polen, prašina, grinje, dlake kućnih ljubimaca), izduvni gasovi, dim. Ove supstance iritiraju sluznicu nosa pa se često javlja problem “zapušenih nosića”.


Veća deca se ,,izbore” sa povećanom količinom sekreta tako što ga izbace u maramicu ili ga progutaju, dok su bebe sasvim bespomoćne – ne znaju da dišu na usta, a ne znaju ni da nam kažu šta im smeta.

Smetnje pri disanju na nos znatno remete život bebe, mogu ugroziti njen rast i razvoj i sa razlogom brinu roditelje. Važno je da su dečiji disajni putevi prohodni jer na taj način osiguravamo da deca ostanu zdrava.


Redovna upotreba fiziološkog rastvora za nos odličan je način za ispiranje alergena i prašine sa sluznice nosa kod beba i dece, ali i za vlaženje sluznice nosa i održavanje higijene kod odraslih. Kada su bebe i mala deca u pitanju, pri izboru bi trebalo voditi računa da preparat ne sadrži konzervans jer dugotrajna upotreba sprejeva za nos sa konzervansom može dovesti do oštećenja sluznice nosa.

Nisita® sprej je posebno formulisan fiziološki rastvor pogodan za toaletu nosa koji može da se koristi od uzrasta odojčeta, kao i kod odraslih. Primena je vrlo prijatna zbog malog ergonomski oblikovanog nastavka za nos što je naročito važno kod male dece. Nisita® sprej je pogodan za toaletu nosa, regeneriše sluznicu i ujedno stvara nepovoljnu sredinu za razvoj bakterija što ga čini dobrim saveznikom u prevenciji zapušenja nosa i upale srednjeg uha.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije