vežbe sa bebom
03.03.2022 Moja Beba

Vežbe za bebu: Kako i kada ih raditi?

 Pokreti stimulišu bebin rast, uvećavaju stepen fleksibilnosti i pomažu bebi da postane svesnija svog tela. Kada radite vežbe za bebe morate da budete pažljivi i da striktno pratite zadata uputstva. 

Kada je vreme za vežbe za bebu?

Ovu rutinu možete praktikovati kad beba navrši šest meseci (i nadalje), za nju vam nije potrebno masažno ulje, a beba može da bude obučena. Sprovodite je kad osetite da je bebi potrebna vaša pažnja, ali ne i u vreme za obrok ili spavanje, jer će rezultat biti velika nervoza! Sami procenite kad će beba biti dovoljno smirena i zainteresovana za ovaj tip interakcije, koji treba da traje desetak minuta. Uz uslov da je beba raspoložena za produžetak igre, slobodno nastavite.

Prekrstite bebine ruke

Uhvatite bebu za šake ili ručne zglobove i nežno savijte njene ruke preko grudi. Potom nežno istegnite njene ručice od tela. Ponovite ove pokrete nekoliko puta. Ako beba ne uživa u ovome, prekinite igru. (Pročitajte i: Masaža bebe podstiče imunitet)

Vožnja bicikla

Obuhvatite bebina stopala svojim dlanovima i nežno ih pokrećite prema stomaku, simulirajući vožnju bicikla. Potom spustite bebina stopla na podlogu.

Mrdanje ručicama

Držite bebine šake ili ručne zglobove i nežno tresite njene ručice, ali bez povlačenja iz ramena. Ovo je sjajna vežba za opuštanje i eliminisanje tenzije iz ruku.

Prekrštene nožice

Uhvatite bebina stopala i desnu nožicu prekrstite preko leve, a potom i levu preko desne. Zatim nežno ispravite njene nožice. Ponovite ove pokrete pet-šest puta. Nemojte povlačiti nožice na stranu (od tela).

Mrdanje nožicama

Položite bebu na leđa. Držite joj oba nožna članka i nežno protresite njene nožice, lagano, bez naglih pokreta i povlačenja.

Marširanje” rukama

Držite bebine šake ili ručne zglobove i podižite joj ručice iznad glave – prvo jednu, dok je druga uz telo, a potom i drugu. Na kraju uzmite bebu u naručje za malo maženja.
još iz kategorije