17.05.2014 Porodica

10 znakova da je vaš muškarac dobar „materijal“ za tatu

Kada planirate zajednički život sa partnerom, razmišljate o tome kako će sve to izgledati, da li će on biti dobar otac vašoj deci… Postoji nekoliko karakteristika koje pokazuju da je on dobar „materijal“ za tatu.

tata

Naravno, ne računate na to da će on sve raditi umesto vas, ali ako pokazuje volju da ponekad obaveze poput spremanja hrane ili brisanja prašine u kući preuzme na sebe, to je svakako dobar znak. Nije poenta u tome šta će ko uraditi, već je važno to što je on voljan da aktivno učestvuje u zajedničkom životu. Uostalom, njegova pomoć u kući dobro će vam doći kada dobijete bebu i imate gomilu obaveza.

Funkcioniše pod pritiskom

Kada se nađete u nekoj teškoj situaciji, sigurno želite da računate na podršku svog partnera, a ne na nekoga ko će sesti pored vas i plakati. Muškarac koji može da se snađe kada je pod pritiskom ili u nekoj stresnoj situaciji, verovatno će moći i da umiri bebu kada zaplače u tri sata ujutru.

Brine o vašim potrebama

Niko od partnera ne traži ispunjenje neostvarivih želja, ali ako on brine o vašim potrebama i želi da učini sve što može da vi budete zadovoljni, jasno je da je spreman da ulaže u vašu vezu i zajednički život. To što brine o vama znači da nije sebičan, kao i da će dati sve od sebe da dobro brine i o vašim mališanima.

Odgovoran je

Obratite pažnju na njegovo ponašanje – ukoliko je jedan od onih muškaraca koji uredno plaćaju svoje račune, razmišlja o tome da li je poneo sve što mu je potrebno za predstojeće putovanje… znači da je odgovoran i da će takav biti prema vašoj deci. U svakom slučaju, ne možete da očekujete od nekoga ko je kao „muva bez glave“ da će sutra moći da vodi računa o deci.

Ima kućne ljubimce

Možda vam se čini potpuno nevažnim, ali muškarac koji je imao ili ima kućnog ljubimca, navikao je da razmišlja o još nečijim potrebama, a ne samo svojim. Briga o tome da li je ljubimac sit i iskustvo u čišćenju dlaka, izmeta… nisu isto što i očinstvo, ali su dobra osnova za tu „ulogu“.

Zabavan je

Ako delite smisao za humor i on ume da vas nasmeje onda kada vam nije ni do čega, to znači da će biti brižan i zabavan tata, ali i da će svojim komentarima i ponašanjem umeti da vam ulepša dan.

Odlučan je

Kada odlučite da započnete zajednički život, važno je da znate da u svakom trenutku možete da računate na podršku svog partnera. Zato vam treba samostalan i odlučan muškarac, a ne onaj koji pre svakog odlaska do prodavnice još uvek zove mamu da joj se javi. Kada budete imali bebu, muškarca koji je samostalan i snalažljiv nećete morati da zovete svaka dva minuta da mu objasnite kako se menjaju pelene, gde stoji hrana za dete…

Ponekad vam se suprotstavlja

Naravno, samo onda kada stvarno niste u pravu. Možda to zvuči kao da ćete se češće svađati, ali poenta je u tome da vas on svojim suprotstavljanjem i izražavanjem svog mišljenja spusti na zemlju onda kada je to potrebno. Takođe, ovakvo ponašanje će mu sasvim sigurno pomoći u vaspitavanju mališana, naročito kada uđu pubertet.

Osećajan je i dobar

Jednostavno, ako vaš partner ne odbija da bilo kome pomogne kada može, brine o tome da (ne)namerno ne povredi druge, možete računati na to da će vašu decu naučiti pravim vrednostima. Zar to i nije najbitnije?

Želi da bude dobar tata

Jedno je sigurno – kada vaše prvo dete dođe na svet i nemate iskustva u roditeljskoj ulozi, važno je da znate da on makar želi da bude dobar otac i da će dati sve od sebe da to i ostvari.

Izvor: Mondo
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije