05.06.2018 Saveti

Top 9 načina kako da vama i deci bude zabavno na plaži

Iako nam letovanje na moru s decom izgleda više kao umor nego kao odmor postoji nekoliko sjajnih aktivnosti pomoću kojih ćete zabaviti i sebe i klince.

Foto: Pixabay/Free Images

Foto: Pixabay/Free Images

Zabava s decom na plaži

Boravak na plaži sa malom decom se u većini slučajeva svede na trčanje za njima pa uglavnom ne stižemo ni da se okupamo, ali verujemo da vama roditeljima to preterano ne smeta ipak je važno da se vaši maleni zabave. Da biste im na zabavan način ispunili dan proveden na plaži, probajte neki od naših predloga. Sigurni smo da većinu i sami već znate i radite, ali nikad nije zgoreg napomenuti.

Kule u pesku
Obavezno se naoružajte kanticama, lopaticama i raznim kalupima sa morskim motivima i pravite kule u pesku sa vašom decom. Ovo je igra koja će ih zabavljati satima.

Sakupljajte školjkice
Organizujte igru sakupljanja školjkica. Onaj ko sakupi najviše i onaj ko pronađe najveću školjku dobiće nagradu. To će klincima biti sjajan motiv da šetkaju po plaži i traže  školjkice.

PROČITAJTE I… Šta je sve bebi potrebno na plaži?

Postanite istraživači
Uđite sa klincima u plićak, Razgovarajte o talasima, oseki i plimi i uopšte o životu u moru. Imajte strpljanja, odgovorite na svako pitanje koje vam dete postavi i podstičite ga da vam postavlja što više pitanja.

Čitajte
To što imate malo dete ne mora da znači da više ne možete s mirom čitati na plaži, samo ćete promeniti žanr knjige. Ponesite slikovnice i kad dete postane nervoznjikavo, ušuškajte se na ležaljku ispod suncobrana i čitajte. Većoj deci nabavite knjige primerene njihovom uzrastu, verujte da će čitati kad ih more umori, a u blizini na bude računara ni televizora.

Badminton u vodi
Postoje razne vrste reketa koje su namenjene baš za igru u vodi. Ako su vam deca malo veća obavezno ih nabavite i zabavite se.

PROČITAJTE I… Šta da mališani jedu na plaži?

Puštanje zmaja
Ovo je igra koju vole apsolutno sve generacije i uvek je sjajan način da se zabavite. Tokom vetrovitih dana na moru kada vreme nije baš pogodno za kupanje, trčite plažom i neka vaš zmaj poleti što više.

Crtajte u pesku
Nađite štapiće i crtajte u pesku. Možete igrati iks-oks ili čak vešala ili jednostavno pustite dete da mu proradi mašta i da nacrta svoju najlepšu kreaciju. Pošto će sliku verovatno odneti voda, ne zaboravite da fotografišete malo remek delo.

Odbojka na plaži
Odbojka je uvek popularna aktivnost na plaži. Možete je igrati ili na obali ili u vodi, kako više volite. Sigurno je samo da ćete se ludo zabaviti.

Dušeci, šlaufi, pištolji na vodu
Ponesite klincima igračke koje će im držati pažnju. Kupite dušek u obliku neke simpatične životinje, nabavite pištolj na vodu i sigurno im neće biti dosadno.

Napomen: Nemojte da vas ljuti to što će vaše dete verovatno pored gomile svojih igračaka, po plaži kupiti tuđe i baš sa njima hteti da se igra jer je to sasvim normalno. Važno je kako ćete se vi postaviti, pitajte roditelje deteta čije su igračke mogu li se menjati. Na kraju krajeva verovatno će biti mnoštvo dece koje će hteti da se igra sa vašim igračkama.

Više saveta potražite u magazinu Mama&beba!

Pratite nas i na Fejsbuku: https://www.facebook.com/mamaibebacom/

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije