![Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu](https://mojabeba.rs/wp-content/uploads/2024/06/1-370x280.jpg)
Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određ...
pročitaj jošAko ste trudni, verovatno ćete od mama koje poznajete slušati razne priče o ovom, zasigurno jedinstvenom iskustvu. Neke to smatraju najlepšim osećajem na svetu, neke su jednostavno praktične pa svoju decu doje jer znaju da je majčino mleko najbolja hrana za bebe, a postoje i one koje u tome ne pronalaze nikakvo zadovoljstvo. I šta god da izaberete, sve je u redu. Ukoliko odlučite da dojite, budite spremni na raznorazna iznenađenja koja dojenje može doneti.
Foto: Guliver/Thinkstock
Počinje odmah
Pitate se koliko vremena je potrebno nakon samog porođaja da se uspostavi mleko i da beba počne sisasti? Odgovor je – odmah. Laktacija počinje još u trudnoći, a neke žene ostanu prilično iznenađene činjenicom da beba može sisasti gotovo pet minuta nakon rođenja.
Oduzima puno vremena
Kad biste sabrali svo vreme koje provedete u dojenju možda biste došli i do brojke od osam sati. Možda zvuči neverovatno, ali računajte sami: neke bebe sisaju i po sat vremena u jednom podoju, a sisaju na svaka dva sata, a to je onda i daleko više od osam sati.
I bezube bebe grizu
To što novorođenče nema zube nikako ne znači da nije u stanju da grizu. Bebe, naime, imaju prilično jake vilične kosti i mogu stisnuti toliko jako da vam suze krenu na oči.
Evo nekoliko saveta za sve mame koje bi volele da podele brigu odeci sa svojim partnerima. Prihvatanje svih uloga i obaveza jednom kad stigne beba ...
pročitaj jošPrvi zubići počinju da izbijaju oko šestog meseca, ali to je individualno – razlikuje se od jednog do drugog deteta. Kod nekih beba prvi zub se poj...
pročitaj jošRoditeljstvo je zaista nešto najlepše, ali sve ima i svojih loših strana. Jedna mama napravila je duhovit spisak razloga zbog kojih se često oseća ...
pročitaj još