Knjiga o stvaranju muškaraca: Kako da dečaci porastu srećni, zdravi i uspešni

Postati muškarac je i spor i brz proces. Od trenutka kada se rodi, dete uči da voli, da kontroliše ali i da poštuje svoja osećanja, da pazi na druge, ali i da poštuje sebe, da bude živahno i veselo, istovremeno i bezbedno. Tokom adolescencije učenje postaje sve konkretnije – upravljanje vozilima, seksualnost, odluke o poslu i karijeri, odluke u vezi sa alkoholom i drogom.

Korica Stvaranje muškarca

Koristeći primere iz stvarnog života, autor, dr Arne Rubinštajn, objašnjava opasnosti sa kojima se suočavaju današnji tinejdžeri. Potom nam pokazuje kako da pripremimo svoje sinove kako bi donosili bezbedne i razumne odluke. Da bi u tome uspeli, neophodno je da razumemo njihov svet, izazove sa kojima se suočavaju i kako naš odnos prema njima mora da se menja dok oni postaju mladi muškarci. Svaki roditelj želi da to izvede kako treba, ali odgovarajući načini nam nisu uvek pri ruci.

Originalnost pristupa dr Rubinštajna (iza kojeg je tri decenije rada sa tinježerima i njihovim porodicama kao lekar, savetnik i mentor), je u tome što je uvideo da se radi o brizi cele zajednice i da moramo izgraditi zajednicu sa prijateljima i porodicom kako bismo pomagali svojim i njihovim sinovima da pređu granicu zrelosti. To moramo da radimo zajedno. Sve se dešava polako, ali postoji taj ključni trenutak kada dečak mora da se otrgne od detinjastog ponašanja i preuzme kontrolu nad svojim životom.

“Stvaranje muškaraca”je napisano jasnim jezikom, puno je divnih priča i odlično je organizovano kako bi vas povelo na putovanje kroz čudesne mogućnosti i užasne opasnosti koje doživljava svaki dečak. Bilo da ste samohrana majka srećnog osmogodišnjaka ili roditelj problematičnog tinejdžera, ovaj priručnik će vam poslužiti kao praktičan, razuman vodič kako da pomognete svom sinu da pređe iz dečaka u muškarca, da to učini bezbedno i na način koji će uticati na njega čitavog života.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije