08.09.2016 Kutak za mame

Pogrešna veličina brushaltera izaziva niz oboljenja

Česte glavobolje, bolovi u leđima i gorušica samo su neki od simptoma koje možete osetiti ako brushalter nije odgovarajućeg broja. Istraživanja pokazuju da između 70 i 80 odsto žena ne nosi brushalter koji im odgovara.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Miloni žena nose pogrešne veličine brushaltera, ali time ne prave sebi samo estetski problem, već i zdravstveni, kažu lekari. Poslednja istarživanja pokazuju da između 70 i 80 žena ne nosi odgovarajuću veličinu brushaltera i da na vežbe uglavnom idu bez veša.

Fizijatri upozoravaju da bi trebalo dobro proveriti mere pre nego što se odlučite ne kupovinu brushaltera jer pogrešna veličina može da prouzrokuje bolove u leđima, ramenima, vratu, uklještenje nerava, kožne osipe i gorušicu.

„Nošenje pogrešnog brushaltera i pogrešne vličine brushaltera može izazvati niz zdrastavnih problema“, saopštava fizioterapeut Semi Margo. Tradicionalni brushalteri su često jako uski u delu oko rebara, a problem predstavlja i to što većina brushaltera ne pruža dovoljno podrške u prednjem delu, što dovodi do preranog opuštanja grudi.

To nije sve. Ako imate česte glavobolje razlog bi mogle biti bretele. Previše jako zategnute bretele, mogu dovesti do smanjenja cirkulacije i protoka krvi.

Još jedna od čestih grešaka je izbegavanje sportskog brushaltera. Oni su dizajnirani tako da daju podršku grudima prilikom kretanja ili trčanja. Ukoliko ih ne nosite tokom treninga, fizička aktivnost će samo ubrzati proces opuštanja grudi. Deluje neverovatno, ali brushalter može izazvati i iprobleme sa varenjem, odnosno može uzrokovati problem iritirajućeg creva.

Savet za dame je da dobro premere svoje telo i povedu računa o veličine korpe koja ima im je potrebna.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije