19.09.2016 Kutak za mame

Super trikovi za brzo uklanjanje žvakaćih guma s odeće

Žvaka na garderobi nije neuobičajena stvar, a da ne biste bacali ulepljenu odeću donosimo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da efikasno uklonite žvaku.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Neretko se dešava da žvakaća guma završi na garderobi, a iako su mališani ti koji se češće ulepe, izuzetak nisu ni stariji.

Ukoliko dođete u takvu situaciju treba da znate da sa skidanjem žvake ne bi trebalo dugo da čekate, jer ćete je u suprotnom teže skinuti. Najbolji način da uklonite žvaku s odeće jeste da garderobu stavite u frižider kako bi se žvaka stvrdnula.

Kad žvaka dovoljno očvrsne, biće vam lako da je uklonite i rukom, a eventualne manje komadiće uklonite laganim struganjem uz pomoć nekog oštrog predmeta.

Osim zamrzavanj odeće pomažu i lak za kosu i vruće sirće. Na žvaku treba direktno naneti lak za kosu koji će je stvrdnuti i potom sastrugati ili, pak, umočiti četkicu za zube u vruće sirće i očistiti žvaku.

Kod uklanjanja od pomoći može da bude i alkohol. On je najbolji izbor za osetljive materijale kao što su vuna i svila jer ne oštećuje tkaninu i boje. Dovoljno je naneti ga direktno na žvakaću gumu i lagano istrljati.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije