02.08.2016 Kutak za tate

Kako da vaš muškarac postane muž „za primer“?

Ako vam supruga konstantno nešto pridikuje, znači da pravite „greške u koracima“. Preduzmite nešto da ne bi dobili crveni karton. Nije teško biti idealan muž, bar tako pokazuje iskustvo srećno oženjenih.

?????????????????????????????????????????????

Zajednička interesovanja
Setite se šta ste pre braka imali zajedničko, a sigurno je bilo mnogo toga, čim ste se odlučili na taj korak. Trudite se da ojačate kariku koja vas spaja, otputujte na vašu i njenu omiljenu destinaciju, izađite u provod, izvedite je u restoran, pozorište, bioskop, rekreirajte se zajedno, šetajte, upišite kurs plesa, kuvanja, slikanja. Vrlo je bitno da negujete zajednička interesovanja, jer ćete iz osećaja savezništva crpeti snagu za najteže trenutke u životu.

Izvinite se kad pogrešite
Za izvinjenje vam nije potrebno ništa osim dobre volje, mada mnogim muškarcima najteže pada da supruzi priznaju da su pogrešili. Istraživanja su pokazala da najčešće „zvocaju“ žene čiji muževi apsolutno odbijaju da se izvine.

Odvojite malo vremena i za vas dvoje
Bez obzira na to koliko imate obaveza tokom dana, uvek možete da odvojite bar 15 minuta, koje ćete posvetiti isključivo vašoj supruzi. Ako mnogo vremena provodite van kuće, onda nastojte da bar zajedno uživate u prvoj jutarnjoj kafi ili doručku. Ukoliko radite blizu kuće ili njenog radnog mesta, iskoristite pauzu na poslu za „blic susret“ sa suprugom. U večernjim časovima razmenite utiske o danu na izmaku, popričajte o deci, o planovima, o poslu.

Ne ostavljajte nered za sobom
Sve što vi ne uradite, pada „na leđa“ vaše životne saputnice. Sto se neće postaviti ni raspremiti sam od sebe, sudovi i prljav veš se neće sami oprati, zato ponekad i vi zasucite rukave. Možda niste vični u kućnim poslovima kao vaša supruga, ali bar pokažite dobru volju. Ponudite se da obavite neki kućni posao, a kada se prihvatite, dajte sve od sebe da ga uradite kako valja. Verujte, da će vam to doneti mnogo „poena“ u očima vaše drage.

Vodite računa o izgledu
Ženu morate uvek iznova da osvajate i to što ste potpisali jedan papir, ne znači da će ona ostati zaljubljena u vas čitav život. Ako je ona „pala“ na vaš osmeh, atletsku građu, moderan imidž, odakle vam ideja da će da bude srećna pored neobrijanog i neurednog namćora sa velikim stomakom. To svakako nije čovek za kojeg se udala.

Brinite o deci isto koliko i vaša supruga
Uloga oca i majke je podjednako važna u vaspitavanju dece. Nemojte to nikada da zaboravite, zato se posvetite ovom odgovornom poslu jednako kao i vaša supruga i nastojte da joj olakšate. Kada je mnogo umorna, izađite joj u susret tako što ćete preuzeti potpunu brigu oko dece, a njoj omogućiti da se opusti uz knjigu, muziku ili TV. Pokažite joj da ste dorasli tom zadatku i bićete najbolji muž na svetu.

Foto: Thinkstock
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije