Očinstvo najbolje menja muškarca

Prema rezultatima istraživanja koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Oregonu, muškarci koji postanu tate, reše se mnogih loših navika. Pre svega, manje puše i piju, a oni koji su imali kriminalne veze pokušavaju ih se osloboditi i živeti normalan život.

Foto: Guliver/Thinkstock

Ovo istraživanje rađeno je devetnaest godina, a u njega je bilo uključeno 200 muškaraca koji su posmatrani od njihove 12. do 31. godine. Muškarci su izabrani na bazi nedruštvenog i problematičnog ponašanja kada su bili tinejdžeri. Rezultati su pokazali da muškarci koji postaju očevi u svojim dvadesetim okreću leđa negativnom stilu života.
Glavni istraživač, David Kerr, rekao je da je očinstvo transformativno iskustvo, čak i za muškarce koji se riskantno ponašaju prema sebi i oklini. Istraživanje je objavljeno u magazinu Marriage and Family.

Slična studija je objavljena 2005. godine, kada je utvrđeno da je oko 80 odsto ispitanika prestalo pušiti u kući nakon što su dobili bebu, što je još jedan dokaz pozitivnih promena koje očinstvo uzrokuje.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije