11.11.2015 Saveti

10 stvari koje možete da uradite ujutru za dobar početak dana

Ne postoji lakši način da popravite raspoloženje nego da naučite stvari koje ne biste trebali raditi ujutru. Ukoliko ustanete na “levu nogu” to može uticati na vaše ponašanje do kraja dana. Menjanje jutarnje rutine nekim od ovih predloga doprineće tome da se osećate svežije i opuštenije u danu koji vas čeka.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

1. Probudite se na vreme!

Većina nas čim čuje dosadnu zvonjavu budilnika traži dugme za odlaganje buđenja. Pritiskanje tog „omiljenog“ dugmeta vam neće pomoći da se osećate više budnim za 10, 20 ili 30 minuta. Ono što će se zapravo desiti je da se kasno probudite i da morate da jurite na posao ili u školu, što zapravo i nije baš lep početak dana. Umesto toga, ustanite na vreme ili čak malo pre da biste imali dovoljno prostora da se spremite i malo opustite.

2. Pijte vodu

Posle ustajanja iz kreveta, prvu stvar koju treba da uradite je da popijete veliku čašu vode. To je tako jednostavno, ali većina nas previdi činjenicu da naše telo očajnički treba vodu posle dugog noćnog spavanja. U stvari, najčešći razlog niskog nivoa energije je nekonzumiranje dovoljno vode! Ukoliko ne volite da pijete čistu vodu, iscedite sveži limun u čašu vode.

3. Pustite svjetlost

Jutarnje svetlo prirodno će vas probuditi i reći vam da je vreme da se pokrenete! Pokušajte da ne prekrivate prozore do kraja da bi jutarnje Sunce moglo da vas probudi.

4. Dobar doručak

Doručak je definitivno najvažniji obrok tokom dana. Istraživanja su pokazala da ćete, ukoliko dan započnete sa ukusnim i zdravim doručkom, praviti bolje i zdravije izbore i tokom dana. Ukoliko jedete nešto u čemu stvarno uživate bićete u pravom raspoloženju. Držite se obilja voća, ovsa ili jaja jer će oni biti najbolji izvori energije za vaš lep i uspešan dan.

5. Uživajte u nečemu interesantnom

Izdvojte vrijemeda pročitate omiljene novine, pogledate jutarnje vesti. Ovo će vam pomoći da skrenete misli sa činjenice da ste umorni i da morate da idete da radite ceo dan.

6. Vežbajte

Ima toliko toga dobrog u jutarnjem vežbanju. Prvo, pomaže pri podizanju metabolizma koji vam pomaže da potrošite kalorije tokom celog dana; drugo na taj način započinjete dan sa uspešnim poduhvatima! Ukoliko vreme dopusti, pokušajte da vežbate napolju kako biste imali još bolju fizičku aktivnost.

7. Malo pospremite

Da li vam je kuća u haosu od prošle noći? Malo je raspremite! Bolje je ovo uraditi ujutru nego ceo dan razmišljati o tome da to treba da uradite kada se vratite iz škole ili sa posla, onda kada ste iscrpljeni. Rani jutarnji sati odlični su za malo raščišćavanje.

8. Pustite muziku dok se oblačite

Pustite vašu omiljenu muziku i slušajte je dok se spremate za početak radnog dana. Ukoliko ne možete da slušate muziku glasno jer drugi spavaju, stavite slušalice i ponesite svoj iPod sa sobom. Bićete puni energije i igraćete po kući neprestano!

9. Izgledajte divno!

Nije tajna da vas ljudi procenjuju po vašem izgledu. Zbog ovoga, dobra je ideja da potrošite nekoliko dodatnih minuta kako biste izgledali najbolje što možete. Osećaćete se odlično tokom ostatka dana, a možda ćete dobiti i po koji kompliment koji će vam još dodatno poboljšati raspoloženje!

10. Odvojte vreme da stignete do posla

Napustite kuću na vreme. Bilo da se vozite na posao ili idete javnim prevozom, ne želite da budete pod stresom zbog jurnjave. Ovo je vreme kada se dešavaju nezgode ili prekoračenje brzine, a to može prouzrokovati veliku kaznu koja će uništiti vam uništiti dan. Odvojte dovoljno vremena da dođete do radnog mesta, napravite svoju rutu, pustite muziku i vozite sa otvorenim prozorom. Ukoliko idete javnim prevozom, hodajte lagano i uživajte u jutru, možda možete i da se zaustavite i popijete kafu u vašem omiljenom kafiću.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije