05.11.2016 Saveti

7 stvari za koje mislite da nećete raditi kada dobijete dete, ali opasno grešite!

Koliko ste puta čuli rečenicu „Kada ja budem imala dete, neću to raditi“? Svi gajimo iluzije, dok ne postanemo i sami roditelji, a tada shvatimo koliko smo pogrešili…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Evo nekoliko stvari koje sebi obećamo pre roditeljstva, ali ta obećanja ne ispunimo…

1. Nema potrebe za organizovanjem vremena
Jedna od najčešćih greški jeste ta što mnogi roditelji misle da neće dopustiti bebi da kontroliše njihovo vreme. Pre nego što dobijete svoje dete, uglavnom osuđujete prijatelje što poštuju satnice za bebine dnevne dremke i što sve rade po određenom rasporedu. Kada se zaista suočite sa bebom koja nije spavala preko dana, shvatićete zašto su ove navike i organizacije važne.

2. „Noćnu smenu“ ćete deliti sa suprugom
Tokom noći bebe se bude zbog gladi ili kako bi im se promenile pelene. Za obavljanje obee dužnosti očevi su sposobni jednako poput majki. Ipak, ne zavaravajte se. Oni neće ustajati noću zbog ovih aktivnosti, pogotovu ukoliko rano moraju na posao.

3. Nikada nećete dopustiti detetu da plače u javnosti
Moguće je da vas nerviraju bebe koje plaču dok ste u šopingu ili na romatičnoj večeri, ali to je ono što će se jednom i vama desiti. Ne možete udovoljiti svima.Što pre to shvatite, lakše će vam biti da prihvatite činjenicu da će i vaša bebica ponekad zaplakati baš u trenutku kad vam konobar posluži ukusnu hranu.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije