17.02.2016 Saveti

Kako pričati sa decom nakon razvoda?

Često se desi da nakon razvoda jedan od roditelja zapostavi svoje dužnosti prema detetu. Kako nastaviti normalan tok života, imajući u vidu najbolji interes dece?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ne postoji opravdanje za zanemarivanje roditeljske dužnosti, ali nije retkost da se upravo ovo desi nakon razvoda. Kopletna briga o detetu, od emotivne, preko vaspitne i finansijske, prepuštena je tada samo jednom roditelju.

Vremenom stvari i te kako mogu da se promene, ali dok se promena ne desi, vi koji ste sami morate da prihvatite situaciju takvu kakva jeste. Žene se uglavnom bore sa tim da deci nadoknade tatu, preuzimajući na sebe obe uloge. To ume da iscrpi i škodi delatnostima kojima težite. Najbolje je da što pre shvatite da bivšeg partnera ne možete naterati da učestvuje i truditi se da budete najbolji što možete biti, dok se oni sami ne odluče na promenu.

Takođe vrlo je važno da se oslobodite razmišljanja o pitanjima kako je moguće da im deca ne nedostaju , jer jedino šta je važno i na čemu treba da budete zahvalni jeste to što pored sebe imate svoje dete.

Kako biste deci obezbedili zdravu sredinu za odrastanje možete pratiti uputstva jedne majke koja je kroz sve ovo prošla.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije