13.07.2017 Saveti

KOLIKO BEBE SPAVAJU?

U trenutku kada ugledate dve crtice, za devet meseci postajete roditelj. Dolazak bebe jeste jedan od najuzbudljivijih trenutaka u životu cele porodice. Ono će neizbežno preokrenuti vaš život i ispuniti vam dan, pa i noć, postaće centar pažnje i najveći predmet obožavanja, a vi postajete oni koji treba da drže konce u rukama. I dok buduće majke sa nestrpljenjem iščekuju upoznavanje sa omiljenim bićem, da očara svet i svojim dolaskom ulepša sve, neretko se dešava da se često javlja dosta pitanja i nedoumica tokom trudnoće.

Sigurno ste već pročitali da novorođenče tokom prvog meseca života najveći deo vremena provodi spavajući. Stvarnost, međutim, može da vas iznenadi i da vas natera da pomislite da vaš mališan „pati od nesanice“.

Mnogi roditelji se pitaju šta raditi ukoliko beba zameni dan za noć, koji je to najbolji položaj za spavanje i kako uskladiti bebin ritam spavanja. Odgovore na ova pitanja daje dr Anica Milošević Popović, pedijatar u Rosa školi roditeljstva u Ubu:

Od nedavno, mame i tate iz domova zdravlja u Sjenici, Svilajncu, Srpskoj Crnji, Surdulici, Kuršumliji, Vranju, Požarevcu, Ubu, Bojniku i Batočini imaju privilegiju da uz njih budu pedijatri, ginekolozi, patronažne sestre i stomatolozi, otvaranjem novih Rosa škola roditeljstva.

Eksperti iz domova zdravlja pružiće neprocenjivu podršku preko 3.000 beba i njihovih roditelja i odgovoriće na sva pitanja koja se javljaju u ovom periodu jedne porodice. Kroz predavanja i vežbe, buduće mame i tate imaju priliku da dobiju proverene savete o trudnoći, ishrani i fizičkoj aktivnosti trudnica, porođaju, nezi bebe, ali i o mnogim drugim temama.

Otvaranje novih škola podržao je veliki broj građana, koji su kupovinom Rosa vode od 1,5L, od čije prodaje se izdvajao po jedan dinar, dali doprinos sigurnom roditeljstvu. Do sada je otvoreno ukupno 10 škola roditeljstva.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije