02.03.2016 Saveti

Prolećna detoksikacija: Top 15 namirnica za čišćenje organizma

Uskoro nam stiže proleće, te i naše telo treba da pripremimo za tople dane. Ovo je odlično vreme za eliminaciju toksina koji su se nakupili tokom zime. Detoksikacija je postala takoreći brend, ali morate povesti računa kako da pravilno očistite svoj organizam. 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Detoksikacija ili čišćenje organizma od toksina pomaže nam da vratimo energiju, eliminišemo pospanost i umor, te i uspostavimo ponovno ravnotežu. Organizam je opterećen probavom nezdrave i teške hrane te mu treba pomoći da uspostavi normalan balans.

Nepravilan rad organizma, naime, može da uzrokuje mnoge tegobe, a kako bi ih bilo što manje, potrebno je s svemena na vreme izvršiti detoksikaciju organizma. Otkrivamo vam 15 najboljih namirnica za prolećnu detoksikaciju.

Foto: Pixabay/Free images

Foto: Pixabay/Free images

1. Avokado

Možda nije namirnica na koju smo navikli, i malo ga je teže pronaći u supermarketima, ali ova namirnica je odličan čistač organizma. Pun je antioksidansa i gotovo momentalno čisti organizam tako što izbacuje toksine iz njega.

2. Brusnica

Brusnice se posebno preporučuju osobama koje imaju često problema s urinarnim infekcijama, a pored toga, takođe uspešno čiste toksine iz organizma. Pošto imaju antibakterijsko dejstvo, lako eliminišu sve nataložene otrove.

Koje još namirnice idealne za prolećnu detoksikaciju pogledajte OVDE.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije