porodica sa desetoro dece
15.11.2021 Porodica

Upoznajte porodicu Dougherty: Ovako izgleda dan sa desetoro dece (video)

Koliko puta se osećate isceđeno samo dok svoju decu probudite, nahranite, obučete i razvezete do vrtića/škola? Češće nego što želite da priznate, verovatno. A  možete li da zamislite u koliko sati mora da ustane majka desetoro dece da bi sve to uradila?

Alice Dougherty zna odgovor: u 5 ujutro. Ona je majka desetoro dece  čije dogodovštine svakodnevno prati preko 2,5 miliona ljudi na TikToku. Evo kako izgleda njeno jutro:

@doughertydozenGerman Pancakes for breakfast! What did you have? ##9to5 ##SundayRoutine ##BigFamily ##Breakfast ##MorningRoutine ##Productivity♬ original sound – Ruby

Četvoro dece: Zoey (9), Dashel ( 6), Bodhi ( 4) i Harlee ( 3) su njena biološka deca. Već borba sa četiri deteta bila bi sasvim dovoljna da iscrpi većinu prosečnih žena, uključujući i potpisnicu ovih redova. Pa, ipak, Alice i njen suprug Josh, usvojili su još šestoro dece: Alexa(14), Jamesa (13), Patricka (12), Bree (9) i petogodišnje bliznace Jordana i Jasona.

Pritom, ovo šestoro dece nisu obična deca: svi oni imaju probleme u ponašanju jer su njihove majke u trudnoćama zloupotrebljavale alkohol. Baš zato, njihov razvoj je specifičan, ponašanje takođe, a šanse da budu usvojeni su im, nažalost, vrlo male. Upravo su ovo razlozi koji su prelomili fenomenalnu porodicu Dougherty da pruži dom deci sa sindromom FASD ( Fetal Alcohol Spectrum Disorders).

Sve je počelo kada su prihvatili da budu hranitelji malom Alexu. Njegovi tantrumi su bili česti i agresivni, do te mere da su njegovi hranitelji često osećali nemoć. Ipak, nisu želeli da odustanu već su se okrenuli terapiji, promeni ishrane i obrazaca ponašanja. Godinu kasnije, Alex je neverovatno napredovao, a Doughertyjevi su bili ponosni.

– Tada smo pomislili: ako možemo jedno, možemo i više dece – rekao je Josh u intervjuu za magazin „People“.

Nekoliko godina kasnije, Doughertyjevi su stigli do brojke od ukupno desetoro dece. Uz dvoje roditelja, to je čitavo tuce ljudi. Baš tako su rešili da nazovu svoj profil na TikToku: Dougherty Dozen. Ovde ćete videti kako izgleda pranje veša u porodici koju čini 12 ljudi, kakvu dramu prati svaki izlazak u dvorište, ali i zašto im je u minimalnoj nedeljnoj nabavci neophodno dvoje velikih kolica.

@doughertydozenReply to @brittaney.edwards Did you get your turkey for Thanksgiving yet? ##Groceries ##GroceryShopping ##Haul ##SundayRoutine ##BigFamily ##ShopWithMe

♬ Taste It – Ikson

 
@doughertydozen

još iz kategorije