Vaš tinejdžer je zaljubljen? Budite uz njega

Iako je za vas još uvek dete, vaš tinejdžer je spreman za prve ljubavi. Ako se ubrajate među srećnike kojima dete želi da poveri svoju intimu, ne omalovažavajte i ne umanjujte značaj njegovih osećanja, već ga saslušajte i pomozite mu da otkloni sve nedoumice koje ga muče.

tinejdžeri ljubav

Razgovarajte o tome kako se oseća
Jedna od prvih stvari koju bi trebalo da razjasnite vašem detetu je da je za vezu punu ljubavi potrebno da poznaje partnera. Moguće je da mu neće biti jasno, jer se tinejdžeri zaljubljuju i u osobe koje vide na televiziji. Naoružajte se strpljenjem, objasnite kako su “leptirići u stomaku” divan osećaj, ali i da postoji mogućnost da emocije ostanu neuzvraćene i da to ne bi trebalo da ih obeshrabri.

Samopouzdanje
Tinejdžerske ljubavi retko su dugotrajne, a kad se završe, ili čak ako nisu uzvraćene, kod deteta mogu da stvore osećaj nesigurnosti. Kada primetite da vaš tinejdžer gubi samopouzdanje razgovarajte sa njim o tome.

Mobilni telefon
Ono što najčešće smeta članovima porodice je prekomerno korišćenje mobilnog telefona. Ukoliko postoji simpatija u životu vašeg detata, imajte u vidu da se – bukvalno – neće odvajati od telefona. Beskonačna dopisivanja sa simpatijom mogu biti simpatična, ali pošto mogu uticati na druge obaveze koje dete mora da ispuni – potrudite se da imate uvid u to koliko vremena provodi u ćaskanju i dopisivanju.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije