Tajne srećnog braka i srećne porodice

Oduvek ste maštali o srećnoj porodici? Prvi korak ka tome je uspešan brak. Deca ne rešavaju bračne razmirice, ne zavaravajte se. Evo nekoliko saveta kako da odnos sa partnerom učinite što boljim, a samim tim i porodicu srećnijom.

Guliver/Getty Images

Budite iskreni
Ne govorite stvari koje mislite da partner želi čuti. To je samo način da se problemi zakopaju još dublje, umesto da se otklone.

Ne stidite se svoje ranjivosti
Ne idealizujte odnos i ne trudite se da uvek budete snažni. Ako postoje problemi to ih neće rešiti.

Rešavajte probleme
U svakoj porodici postoje problemi, važno je na vreme se sa njima uhvatiti u koštac.

Pokažite zahvalnost
Budite zahvalni na malim radostima. Neka to postane porodična tradicija. Srećni nisu oni koji imaju puno, već oni kojima je malo potrebno za veselje.

Antistres terapija
Bez obzira da li se radi o vašem omiljenom sportu, čitanju dobre knjige ili samo odmoru u miru i tišini, uvek se potrudite pronaći vreme za rešavanje stresa nakupljenog na poslu. Srećna žena je najbolja mama i supruga.

Ne budite sitničavi
Neke stvari jednostavno morate pustiti da idu svojim tokom, umesto da na njih trošite dragoceno vreme i energiju.

Tehničke naprave držite podalje
Vreme posvećeno partneru i porodici neka bude vreme bez mobilnih telefona, mejlova i poziva. Opravdanje da vam mobilni telefon treba čak i u spavaćoj sobi zato što je na njemu budilnik nije dobar izgovor. Kupite sat, a mobilni ostavite izvan intimnog prostora.

Finansijska saradnja
Dogovorite s partnerom koliki deo prihoda ćete oboje odvajati za troškove života, ali ostavite i nešto novca da povremeno priuštite sebi neka mala ženska zadovoljstva.

Ne zaboravljajte datume
Čak i nakon pedeset godina braka važno je ne zaboravljati datume. Taj mali znak pažnje, poljubac i zagrljaj učiniće dan posebnim, i to bez ikakvog poklona.

Nađite zajedničke aktivnosti
Neke stvari radite zajedno, bilo da je reč o gledanju TV-a, odlasku u teretanu, šetnji u prirodi ili kupovini namirnica. Važno je da imate nešto “svoje”, neki lep ritual koji rado ponavljate.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije