10 životnih lekcija kojima bi trebalo da naučite svog sina

Podizanje sina je divna privilegija, ali takođe može biti i naporno iskustvo. Kako bi postali dobri ljudi, divni očevi i muževi, kao mame morate ih naučiti sledećim stvarima…

lepo ponasanje

1. Budi galantan i poštuj žene.
Iako se čini da ove dve stvari idu zajedno, ponekad i nije tako. Ako ga naučite da pronađe ravnotežu između galantnosti i poštovanja, vaš slatki mališan će porasti u pravog gospodina.

2. Uvek počisti za sobom.
Ne dozvolite da vaš sin očekuje da će njegova buduća devojka ili supruga da sklanja stvari za njim. Naučite svoje dete da ima naviku da očisti za sobom i da sam potpuno brine o sebi, ne oslanjajući se na druge.

3. Nikada ne dozvoli da te devojka posvađa sa prijateljem.
Verovatno će se vaš sin tokom odrastanja puno puta zaljubiti i odljubiti, ali dobri prijatelji iz detinjstva obično ostaju uz nas ceo život. Objasnite svom sinu da su najbolji prijatelji poput članova porodice i da nikome ne bi trebalo da dozvoli da ih razdvoji i zameni.

4. Ako neko pokušava da te promeni ne zaslužuje tvoje vreme i trud
Bilo da se radi o devojci ili prijatelju, ako ne vole vašeg sina onakvog kakav jeste nikada ga neće ni zavoleti, koliko god truda uložio da se promeni. I ako se potpuno promeni, vaš sin više neće biti srećan jer nije ostao veran samom sebi.

5. Uvek se čvrsto rukuj i gledaj ljude u oči
Ova dva manira su veoma važna kako bi zaslužili poštovanje ljudi, bez obzira da li je reč o poslu ili upoznavanju novih prijatelja. Takođe, bitno je da vaš sin razvije osećaj da nekoga pozdravi i čestita važne datume.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije