11.12.2014 Vaspitanje

Saveti naših mama koje bi svi trebalo da poslušamo

Kada dođete do određene životne granice i godine, shvatite zapravo da je vaša majka u većini slučajeva bila u pravu. Naravno, ima tu nekih bizarnih saveta, ali sve u svemu, više je stvari o kojima je govorila ispravno i znala najbolje.

Three generations of women in the home

Od svih saveta koje vam je dala majka među njima sigurno ima i onih pravih, korisnih, životnih saveta koje je uvek dobro znati i upotrebiti. Imate li vi neki savet od svoje majke kojeg se uvek setite?

„Zatvaraj vrata za sobom“

Da li ste bili jedno od one dece koje nikada ne zatvaraju vrata za sobom? Takvih je puno. A puno je i majki koje viču da se vrata moraju zatvarati. Pogotovo ako se prostorija greje ili je promaja. To tek shvatimo kada odrastemo.

„U tome ćeš izaći?“

Koliko puta ste ovo pitanje čuli u svojim tinejdžerskim godinama? Mislimo da smo pametne i lepe, zar ne? Da je majka bila u pravu kada nam je govorila da nije pametno obući minić, veliki dekolte, izlaziti bez jakne shvatamo tek kada naša deca dođu u te godine.

„Nemoj ostjati predugo napolju. Ili budna.“

Da, rečenica koju ste sigurno čule mnogo puta. Ali nama je baš zabavno da izlazimo, opustimo se ili gledamo filmove do kasno u noć. Sve to ne menja činjenicu da mas ujutro čekaju obaveze, posao, škola, faks. I to mama zna jako dobro.

„Nosi potkošulju. I papuče.“

Mlade devojke obično ne shvataju važnost nošenja potkošulje. Svima je to nepotrebno. I shvatimo s godinama da je mama opet bila u pravu.

„Voda je najzdravija i treba je piti što više“

Kao deca svi smo bili ludi za sokovima, a vodu malo ko obožava. Sada kao prave znamo da je voda zaista najzdravija.

„Ne razgovaraj punih usta“

S godinama shvatamo koliko je to zapravo nepristojno. Kao deca mislimo da smo cool i živciraju nas silna opominjanja. Ista stvar je i sa žvakaćom gumom.

„Razumećeš me kada budeš imala svoju decu“

Ofucana i stara fraza, ali i te kako istinita. Majka je za hrpu stvari bila u pravu, ali očito svi mi moramo proći neke dogodovštine da bismo to shvatili.

Izvor: zena.hr/womenshealthmag.com
M.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije