16.12.2016 Preporučujemo

Prvi 3D balet u Srbiji – Krcko Oraščić u bioskopu Fontana

Baletom “Krcko Oraščić” nastavlja se sezona prikazivanja opera i baleta pod nazivom “Plesni dijalozi i opera gala na velikom platnu” u bioskopu Fontana. Gledaoci će uživati u prvom 3D  izvođenju “Krcka Oraščića” Marijinski teatra.

Promo

Promo

Oduvek omiljeni balet u vreme praznika, “Krcko Oraščić” predstavlja idealnu božićnu zabavu za porodice kao i zaljubljenike u balet i 3D. Gledaocima se omogućava jedinstveno iskustvo da dožive performans iz drugačijeg ugla, da osete scenu i budu bliže samim izvođačima.

Novom, 3D verzijom,  obeleženo  je 120 godina baleta “Krcko Oraščić”. Pored projekcije 21.decembra u 19h, najmlađi će uživati i u dodatnoj projekciji 24.decembra u 15h. Ovaj balet predstavlja jedno od najpopularnijih i najviše izvođenih  dela Pjotra Iljiča Čajkovskog, a baziran je na priči “Orašar i kralj miševa” E.T.A Hofmana.

Promo

Promo

U nastavku sezone gledaoce u bioskopu Fontana očekuju i izvođenja baleta,  “Uspavana lepotica” 11.januara,  “Karmen” 8.februara, “ Labudovo jezero u 3D” 8.marta . Iz Monte Karla 31.maja stiže moderna verzija “Krcka Oraščića”  izmeštena u cirkusku atmosferu, “Otkrovenje”  Alvina Ejlija je 3.maja, dok sjajna predstava “The car man” koja predstvalja novi plesni stil koreorafa Sir Metjua Borna je na repertoaru 14.aprila.

U projekat koji je podržan od strane republičkog Ministarstva kulture i informisanja do sada su uključeni bioskopi Fontana i Art bioskop Kolarac u Beogradu, Dom kulture Čačak, Eurocinema Subotica i Kulturni centar Leskovac . Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa Fontana.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije