12.11.2015 Začeće

Sve je moguće: Device rađaju decu!

Žene koje nikada u životu nisu imale seks, rodile su decu nakon što su se podvrgle vantelesnoj oplodnji.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Mlade žene, heteroseksualne orijentacije iz Velike Britanije, njih 25, u svojim dvadesetim osećale su se spremne da budu majke i odlučile su se na ovakav korak.
Neke od njih, koje su već imale „bezgrešna rađanja“, kažu da su i dalje u potrazi za pravim partnerom, dok one druge priznaju da imaju strah od seksa zbog nekih psihičkih poremećaja, kažu eksperti.

Dok neke religiozne grupe kažu da bi dete trebalo da odrasta u tradicionalnoj porodici, jedan doktor tvrdi da su ove samohrane majke često emotivno i finansijski stabilnije od onih koje same podižu decu nakon razlaza sa partnerom: „Ove žene imaju pravo da izaberu ovakav put ako je to ono što žele, a klinike imaju odgovornost da uzmu u obzir zašto one to rade“, rekla je direktorka fonda za donaciju “National Gamete Donation Trust”.

Anketa urađena 2013. godine u SAD-u pokazala je da je 1 u 200 žena ostala u drugom stanju uprkos tome što nije imala seksualne odnose. 31% ovih žena priznalo je da su potpisale zavet kojim se zaklinju da neće imati seks, a često su to radile iz religioznih razloga.Čak 28% roditelja ovih devojaka reklo je da su jako retko razgovarali sa njima o seksu ili kontracepciji.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije