Zdrava trudnoća tokom zime

Trudnoća tokom zime mnogim ženama predstavlja problem. Za trudnice je od velike važnosti da se u ovom periodu pojačano paze, počevši od nege kože do toplog oblačenja.

woman-winter-hat

Brinite o sebi
Ako ste navikli da redovno vežbate nastavite da se pridržavate svojih navika, ali izbegavajte aktivnosti kao što su skijanje i klizanje jer možete pasti i povrediti bebu.
Nemojte čistiti sneg kako ne biste opteretili mišiće leđa i abdomena. Imajte u vidu da je održavanje ravnoteže tokom trudnoće izuzetno važno, stoga uložite u kvalitetnu obuću u kojoj ćete sigurno hodati u zimskim uslovima.

Pobedite loše raspoloženje
Nagle promene raspoloženja su karakteristične za trudnice, a zimi mogu biti još intenzivnije. Ako ste skloni zimskoj depresiji, obratite se stručnjaku koji će vam dati savete. Zimsku depresiju možete pobediti pravilnom ishranom i šetnjom na svežem vazduhu.
Hranite se pravilno. Unosite Omega-3 masne kiseline tako što ćete najmanje dva puta nedeljno jesti ribu. Budite aktivni što više možete jer ćete podstaći oslobađanje endorfina, hormona sreće.

Negujte kožu
Promene u temperaturi, hladan vazduh i grejanje u stanu mogu oštetiti kožu, naročito trudnicama koje prolaze kroz hormonske promene. Nakon svakog kupanja ili tuširanja namažite kožu hidrantnom kremom. Izbegavajte upotrebu vruće vode koja dodatno isušuje kožu.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije