Prvi mesec sa bebom – šta vas čeka?

Prvih nekoliko nedjelja života vašeg deteta svakako je čarobno vreme koje se zauvek pamti, ali prvi dani majčinstva stavljaju pred vas i ozbiljne izazove. Odjednom treba usvojiti nove navike, živeti sasvim drugačiji život, pomiriti se sa manjkom sna i – pored svega toga – treba se oporaviti od porođaja.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

#Važno je da se polako i potpuno oporavite nakon porođaja, samim tim bićete manje podložni postporođajnoj depresiji. Pravilo zlata vredno glasi: spavajte kad i vaša beba spava, bez obzira na doba dana. Ovo je savet koji će vam dati svaka majka. Kad god beba zaspi, ostavite sve kućne poslove i odspavajte – vaše stanje je svakako važnije od prljavog posuđa.

#Ako želite uspostaviti rutinu spavanja za svoju bebu, pokušajte bebu staviti na spavanje oko 19 sati. Nahranite je, zatim malo pričekajte pa je okupajte. Još jednom je nahranite, ako vam se čini da je gladna, a zatim joj nežno kažite da je vreme za spavanje. U prvim nedeljama planirajte sledeće hranjenje oko 22 sata, pre svog odlaska na spavanje. Ako je nužno, probudite bebu da to obavite.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije