26.02.2018 Moja Beba

Šta se dešava u periodu babina?

Često slušamo kako bebu ne bi trebalo izvoditi napolje prvih 20 dana i da je potrebno dati i mami i bebi vremena da se priviknu jednu na drugu. Ranije je postojao običaj da se beba ne posećuje prvih 40 dana, u takozvanom periodu babina. pravo o babinama govori dr Marija Milenković, ginekolog iz Rosa škole roditeljstva u Kuršumliji:

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

„Period babina je vreme kada se telo žene vraća u staru formu. U ovom periodu je žena poprilično uplašena i za svoje zdravstveno stanje i za stanje svoje bebe. Uglavnom na otpusnim listama ili po otpustu iz bolnice žene budu upozorene od strane ginekologa koji rade u porodilištama na šta sve treba obratiti pažnju. Ukoliko se pojavi bilo šta što ih remeti, a što se nije dešavalo, potrebno je da se obavezno jave u savetovalištu.“

Škola roditeljstva u Kuršumliji otvorena je u okviru inicijative Rosa vode i Ministarstva zdravlja. U želji da podrži porodicu i budućnost dece, Rosa voda je podržala otvaranje škola u Ubu, Surdulici, Vranju, Požarevcu i Ubu. U njima rade eksperti koji roditeljima daju kredibilne savete o trudnoći, porođaju, nezi bebe i odgajanju deteta.

Foto: Promo

Foto: Promo

U 2017. godini u planu je otvaranje novih škola roditeljstva i to u Srpskoj Crnji, Svilajncu, Sjenici, Bojniku i Batočini, u kojima ovakva vrsta podrške do sada nije postojala. Otvaranje novih škola možete podržati i vi, kupovinom Rosa vode od 1,5L, od čije prodaje će se izdvajati po jedan dinar.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije