Razlike su neverovatne: Kako Evropljani, a kako Amerikanci odgajaju decu?

Ponekad stvarno možemo reći da smo srećni što živimo u Evropi, nego na primer u Americi, bar što se tiče odgoja i zakona koji su vezani uz odgoj dece. Doduše, naša deca sigurno ne spadaju u najsrećniju decu na svetu. Na vrhu te listu su klinci iz severnoevropskih, nordijskih zemalja, i to ne samo zbog njihovog visokog životnog standarda. 

Facebook

Facebook

U pitanju je kvalitet života i odrastanja ne u materijalnom smislu, već u smislu slobode. O čemu je ovde reč možete pogledati u videu koji pokazuje jednu važnu stranu. Vaspitanje i razliku u njemu između Evropljana i Amerikanaca u vidu zaštitničkog ponašanja prema deci.

Moram priznati da me je  posle ovog kratkog videa sram što sam Amerikanka, sram me što živimo u zemlji u kojoj više niko nikome ne veruje, što ne verujemo čak ni svojoj deci, što nemamo podršku drugih roditelja, i zato što, ma koliko god štitili svoju decu imamo najviše nasilja i najviše nesreća. Pitam se zašto smo mi Amerikanci toliko zaštitnički nastrojeni, a da uopšte ne primećujemo da svom tom velikom zaštitom činimo samo zlo svojoj deci“, napisala je Vitni Bartel na svom blogu na stranici BabyCenter.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije