20.12.2014 Kreativna mama

Napravite novogodišnji ukras koji će obradovati dete

Ukoliko vase dete voli da jede sladoled tokom leta, a vi ste sačuvali nekoliko štapića, ovo je pravi novogodišnji ukras za vas. Izdvojite malo vremena i napravite ovu jelku koja će se sigurno dopasti vašem mališanu.

Od materijala vam je potrebno:

-Štapići od sladoleda, 6 komada
-Veći drveni kalem
-Drvena vuna
-Boje za drvo
-Permanentna bela boja za tkaninu
-Četkica za bojenje
-Klešta
-Lepak
-Ukrasna zvezda za vrh jelke

Kako da je napravite:

Za početak vam je potrebno 6 štapića od sladoleda za jedno drvce, jedan štapić za stablo i 5 za grane. Svaki štapić trebate iseći na odgovarajuću dužinu, a to ćete najlakše uraditi pomoću klešta. Ako nakon sečenja ivice štapića ostanu grube, upotrebite šmirlu kako biste ih lepo oblikovali.

Zatim sledi farbanje štapića. Ovde možete biti posebno maštoviti i koristiti razne boje kako bi grane bile što lepše i šarenije. Kada se boja osuši sledi lepljenje. Grančice zalepite za stablo i sačekajte da se sve osuši. Slobodno ih zalepiti malo nakrivo, zanimljivije će izgledati.

Sada sve treba postaviti na svoje mesto. U rupu na kalemu ugurajte dno stabla, a oko njega zalepite drvenu vunu. Ako vam drvena vuna deluje neuredno, slobodno je skratite koliko vam odgovara. Permanentnom bojom za tkaninu crtajte ukrase po jelci dokle god ne budete zadovoljni kako je „okićena“. Ovoj boji je potrebno 4 sata da se osuši, pa to vreme iskoristite za igranje sa mališanom. Na kraju, vrh jelke okitite malom zvezdom.

Autor: LifeContent, S.D.
Foto: Pinterest
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije