10 pitanja za … Mariju Veljković

Za nešto više od mesec dana, voditeljka “Slagalice” Marija Veljković po treći put će postati mama. Brat Đurađ i sestra Rosa s nestrpljenjem čekaju društvo.

IMG_8370

Privatna arhiva

 

1. Ulazite u deveti mesec, kako se osećate?
U deveti mesec ću ući za desetak dana. Malo mi je težak stomak, malo mi je veliki stomak, malo sam umorna, mnogo mi se spava. Ali, to nije ništa drugačije od onoga kroz šta prolazi skoro svaka trudnica.

2. Po čemu se ova trudnoća razlikuje od prethodne dve?
Razlikuje se po tome što nije bila očekivana. U trećem mesecu sam saznala da sam trudna i čini mi se da se i sada, na kraju osmog meseca, kada mi je stomak poprilično velik, i dalje navikavam na tu činjenicu. (smeh)

3. Poslednjih dana vlada debeli minus. Da li izlazite napolje?
Moram priznati da ne izlazim često jer je baš hladno. Poslednji put sam izašla za Božić. Nadam se toplijem vremenu, stvarno mi nedostaje šetnja.

4. Dozvoljavate li sinu i ćerki da izlaze na hladnoću i sneg?
Poslednjih dana su bili bolesni, pa smo zimske aktivnosti sveli na minimum. Inače, nemam ništa protiv da izlaze na sneg. Zdravo je biti na svežem vazduhu, čak i kad je hladno.

5. Da li su Đurađ i Rosa suviše mali da bi shvatili da uskoro stiže prinova?
Nikako nisu mali. Svaki dan im pričam da ćemo dobiti bebu i da treba da je volimo. Mazimo stomak. Čak idemo zajedno na preglede, tako da oni znaju da će doći beba i željno je iščekuju.

6. Uspevate li da ih pratite, budući da ste u poodmakloj trudnoći? Šta im trenutno okupira pažnju?
Pokušavam da ih pratim koliko god mogu, nisam toliko brza i okretna koliko bih volela. (smeh) Trenutno su okupirani gomilom poklona koje su dobili za praznike. Kuća nam je prepuna igračaka – presvlačimo bebe, vozimo automobilčiće. Igramo se i uživamo.

7. Da li će i treće dete dobiti neko lepo, a pomalo zaboravljeno ime – poput brata i sestre?
Nadamo se da ćemo smisliti neko lepo ime, ima još mesec dana za donošenje odluke.

8. Da li ste suprug i vi želeli da unapred saznate pol bebe?
Mi uvek želimo da znamo pol bebe unapred, tako da smo za Đuru znali da je dečak u osmoj, a za Rosu da je devojčica u dvanaestoj nedelji trudnoće. Verujem da ako znate pol bebe, nekako budete bliži tom malom stvorenju. Ni zbog čega drugog mi ta informacija nije od značaja; ne želim posebno ni muško ni žensko dete, važno mi je samo da je beba zdrava.

9. Šta ste, kada je reč o stvarima, sačuvali, a šta morate da kupite ponovo?
Nismo očekivali da ćemo imati još dece tako da smo gomilu Đurinih i Rosinih stvari poklonili prijateljima koji su postali roditelji posle nas. Sasvim je prirodno i normalno da razmenjujejemo stvari sa dragim ljudima. Verovatno ćemo i mi dobiti stvari od nekog, pa kupujemo minimalno.

10. Sa koleginicom Kristinom Radenković angažovali ste se da trudnicama i budućim mamama prenesete svoja iskustva. Šta vas je motivisalo na taj korak?
Kristina i ja smo otvorile YT kanal i FB stranicu, koji se – po knjizi koju sam napisala – zovu “Trudnoća je dar”. Za tri meseca javilo nam se dosta trudnica sa pitanjima, a mi se trudimo da im jednom nedeljno ponudimo adekvatne odgovore. Srećna sam i ponosna na ovaj projekat. Inače, zanimljivo je da Kristina i ja imamo potpuno različita iskustva kada je reč o trudnoći, ali i vaspitanju dece.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije