23.06.2015 Zanimljivosti

10 najboljih filmova koje možete pogledati zajedno sa mališanima

Nije lako držati decu podalje od ekrana ovih dana. Ma koliko se vi trudili, oni će naći način da pogledaju nešto neprimereno svom uzrastu. Međutim, to nije razlog da im zabranite da prilaze televizoru ili kompjuteru sve dok ne stasaju za program koji će razumeti. Deca vole filmove. To je svet u kojem se ispunjavaju sve njihove fantazije i nipošto nemojte to da im uskraćujete.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Šta više, krenite na to „putovanje“ sa njima. Verujemo da ćete se i sami podsetiti nekih davno zaboravljenih lekcija i toga kako je zapravo lepo biti dete. Stručnjaci kažu da gledanje kvalitetnih dečjih filmova poboljšava kreativne i komunikacione sposobnosti deteta. Gledanje filmovaće ih motivisati da više čitaju, zainteresovaće ih za neku specijalnu temu, a uz to mogu usvojiti neke strane reči iz i tako razviti sluh prema stranim jezicima.

Takođe, poruka koju šalje određeni film, pa čak i samo neki njegovi segmenti, od izuzetno velikog su značaja, ali budući da se danas (crtani) filmovi konstantno proizvode i da je danas postalo teško raspoznati dobre i pametne filmove od onih koji će u glavice vašeg deteta ubaciti i kojekakve negativne ideje, odlučili smo da vam ovaj put predstavimo mali „vodič“ – listu od 10 mfilmova koji će biti zabavni i deci i vama i u kojima ćete sigurno uživati.

Zato, pogasite svetla, ispecite kokice i neka vaša omiljena porodična aktivnost počne!

Filmske predloge pregledajte OVDE.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije