16.07.2015 Zanimljivosti

Čudesna priča o bliznakinjama: rođene s pupčanim vrpcama upletenim u kiku!

Osmogodišnje bliznakinje Harper i Kleo iz Kvinslenda u Australiji su najsrećnije sestre i najbolji prijatelji! Priča o njihovom rođenju je čudesna…

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Njihova priča od rođenja nije ništa manje od čuda, jer su preživele neverovatno retku pojavu. Majka devojčica Kejt Lukas, ispričala je 12. jula 2015. godine svoju dirljivu priču na blogu „Fondacija čudesnih beba“.

Iako već majka dvoje dece, Kejt je s radošću primila vest da očekuje još jednu prinovu.

Ubrzo zatim, porodica je dozivela još veće izneneđenje, saznavši da su na putu blizanci. Međutim, radost je umanjila dijagnoza da je reč o monoamnionskim blizancima, što znači da “bebe nemaju razdvojenu membranu već dele istu plodovu vodu”, piše Kejt.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

“Veća beba obično ima manje prostora u stomaku i tako se događa da jedna beba drugoj prekine snabdevanje krvlju i hranljivim sastojcima kroz pupčanu vrpcu. Tokom trudnoće veliki je rizik od anomalija”, objašnjava mama Kejt.

Kako danas piše u svom blogu, primljena je u porodilište u 28. nedelji trudnoće a lekari su je zadržali još punih pet nedelja. Na kraju, uprkos vrlo nepovoljnim prognozama, Kejt je rodila dve potpuno zdrave bebe.

Lekari su bili šokirani nakon što su videli kako su bile povezane pupčane vrpce:

“Devojčice su preživele stravičnu zapletenost pupčane vrpce, nalik na čvor, ali su rođene tačno na vreme i one su naše pravo čudo”, oduševljeni su doktori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije