22.10.2015 Zanimljivosti

Grad Beograd uplaćuje sredstva za boravak dece u privatnim vrtićima

Pomoćnica gradonačelnika Beograda, Irena Vujović, izjavila je da je grad počeo sa uplatom subvencija za deo troškova boravka dece u privatnim vrtićima, a do sada je oko hiljadu roditelja dobilo uplate na račune.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Kako je saopštila Gradska uprava, Irena Vujović pomoćnica gradonačelnika Beograda je istakla da je Grad zadovoljan saradnjom sa privatnim vrtićima iako je bilo malo nepoverenja roditelja da će uplate stići na vreme.

„Do sada je izdato oko 4.000 odbijenica i više od 3.000 rešenja za upis u privatne vrtiće. Sredstva su stigla na račune roditelja oko 1.000 mališana, a svakog dana se sukcesivno radi na novim rešenjima i uplaćuju sredstva“, rekla je Vujović za Studio B.

Prema njenim rečima, privatni vrtići stalno proširuju kapacitete, a grad prati njihov rad i nadgleda uslove u kojima deca borave. Nadležni su, dodala je, posetili nekoliko privatnih vrtića i uverili se da su uslovi rada izvanredni, kao i da je kadar koji tamo radi stručan i da dobro obavlja posao.

Vujović je ponovo izrazila nadu da do kraja mandata aktuelne gradske vlasti neće biti lista čekanja za upis u vrtiće. Govoreći o bezbednosti dece koja borave u vrtiću „Dragan Laković“ na Novom Beogradu, pomoćnica gradonačelnika je naglasila da su se mališani pre dva dana vratili u svoje obdanište i da je njihov boravak tamo sada bezbedan.

Ističući da su sve preporuke Instituta „Vinča“ ispoštovane, Vujović je rekla da je sve urađeno u skladu sa nemačkim standardima, da je očišćena čitava ventilacija i vazduh će se prečišćavati 24 sata. Govoreći o situaciji sa migrantima, Vujović je kazala da Grad vodi odgovornu socijalnu politiku, odnosno da su angažovana sva gradska komunalna preduzeća koja su stalno na terenu.

Na insistiranje gradonačelnika, rekla je, povećan je broj mobilnih toaleta, a postavljen je i punkt sa volonterima koji govore arapski i engleski jezik. Crveni krst Beograda i Grad su, dodala je, postavili štand na kome se distribuira humanitarna pomoć, a u toku je i dvodnevna edukacija Centra za socijalni rad gde će biti prisutni i predstavnici centara iz Kanjiže, Preševa i Bujanovca.

Naglašavajući da Grad vodi odgovornu socijalnu politiku, Vujović je istakla da je prioritet u narednom periodu proširenje kapaciteta Prihvatilišta za odrasla i stara lica na 200 ležajeva, a do kraja mandata i izgradnja Prihvatilišta za decu.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije