01.05.2015 Zanimljivosti

Osam top saveta za gubitak stomaka nakon porođaja

Iako vam se čini da neke žene za samo nekoliko dana izgube stomak nakon porođaja, trebate znati da je jako mali broj takvih porodilja.

ID-100167817

Vaše telo je prošlo kroz velike promene u poslednjih 9 meseci, nemojte očekivati da će rezultati doći brzo, a to vas nikako ne sme ni obeshrabriti.

Dojite
Osim što je zdravo za bebu i za vas, dojenje će vam pomoći u skidanju suvišnih kilograma. Svakodnevnim dojenjem možete sagoreti čak 500 kalorija i više.

Pokrenite se!
Pre početka svakodnevnog vežbanja se svakako trebate posavetovati sa ginekologom. Kada vam on odobri vežbanje, počnite polako. Šetajte parkovima, upišite se na treninge joge ili aerobika. Guranje kolica je odlična vežba, koju ne smete podcenjivati. Vežbajte najmanje 3 puta nedeljno po 30 minuta.

Jedite češće, ali manje obroke
Izgladnjivanje nije dobro za vaše zdravlje, zdravlje vaše bebe, ali ni za vašu liniju. Znanstvenici su dokazali da izgladnjivanjem povećavamo rizik od prejedanja i prekomernog unosa kalorija. Ne zaboravite da vam je energija sada potrebnija više nego ikada, a za održavanje stabilnog nivoa energije potrebno je jesti češće, ali manje obroke.

Grickajte pametno
Zamenite slatkiše sa svežim voćem, povrćem, orašastim plodovima ili semenkama. Sve ove zdrave grickalice držite pri ruci kako biste na vreme mogli pobediti želju za grickalicama. Nemojte ni kupovati nezdrave grickalice jer je to najbolji način da ih uopšte ni ne jedete.

Planirajte
Teško je pripremati obroke dok je novorođenče u domu. Umesto da se hranite napolju, provedite nekoliko sati, jedan dan u nedelji i pripremite obrok za nekoliko dana. Potražite pomoć bližnjih jer je lakše ako neko može pripaziti na dete dok vi kuvate.

Povećajte unos vlakana
Vlakna će podstaknuti rad probave. Jedite vlakna koja možete pronaći u zobenim pahuljicama, svežem voću i povrću. Odaberite hleb i testeninu od žitarica, a beli pirinač zamenite smeđim.

Povećajte unos proteina
Zamenite masno meso piletinom, ćuretinom ili ribom. Ova riba odličan je izvor omega 3 masnih kiselina koje ublažavaju hroničnu upalu u telu i pospešuju mršavljenje. Ipak, dojilje trebaju pripaziti na konzumaciju nekih vrsta ribe. O tome se svakako posavetujte sa ginekologom.

Povećajte unos vode
Voda će poboljšati rad probavnog sistema. Voda je ključna za mršavljenje jer ubrzava probavu i reguliše apetit. Dnevno pijte barem 8 čaša vode, a u to ubrojte i voće s visokim postotkom vode, supe i variva.

Izvor: Zdrava i sretna
Foto: Freedigitalphotos.net




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije