24.07.2015 Zanimljivosti

Ovo su najbolje godine za sklapanje braka koji se neće završiti razvodom!

Danas se brakovi sve češće završavaju razvodom, ali ovo bi moglo da se promeni jer su naučnici utvrdili koje je najbolje doba za ulazak u brak, a koje garantuje najmanje šanse za razvod.

Foto: Pixabay/Free Images

Foto: Pixabay/Free Images

Godinama se činilo da je bolje venčati se kasnije. Međutim najsvežiji podaci istraživanja američkog Univerziteta Utah ukazuju na to da su oni koji brak sklope nakon 32. godine u većoj „opasnosti“ da će se razvesti od parova koji se venčaju u kasnim dvadesetima.

Koja je onda idealno doba za ulazak u brak i najmanju šansu za razvod?
Između 25. i 32. godine, a u toj računici u obzir su uzeti društveni i demografski faktori poput seksa, rase, strukture porodice, religije, seksualne prošlosti i veličine mesta u kojem osoba živi.

„Za gotovo svakoga kasne dvadesete čine se kao najbolje godine za ulazak u brak“, ističe H. Volfinger, vođa istraživanja.

Nudi i objašnjenje zašto je ljudima koji se venčaju u srednjim tridesetima teže ostati u braku. Kaže da oni koji čekaju srednje 30-e da bi sklopili brak možda nemaju predispozicije za brak, bilo zbog teške ličnosti ili teškoća s uspostavljanjem međuljudskih odnosa te stoga kod njih postoji veći rizik od razvoda.

Uz to, ističe da se neke osobe u tridesetima koje bi i bile dobar bračni partner osećaju sasvim dobro i kao samci ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici. Neki se pak ljudi koji odlažu brak toliko naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ukoliko se ikada odluče braku dati šansu.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije